2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hangfoglalás

A tavalyinál nagyobb területen és több kiállítóval várja az érdeklődőket október 3. és 5. között Budapesten a Hangfoglalás Zenei Kiállítás és Szemle; a rendezvényhez idén öt klub is csatlakozott, ahol magyar és más közép-kelet-európai zenekarok koncertjei
2008. augusztus 22. péntek 17:04 - Hírextra
Harmadszor rendezi meg a Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége a Hangfoglalás Zenei Kiállítást és Szemlét. Ahogy tavaly, idén is a Syma Sport- és Rendezvénycsarnok lesz az esemény központi helyszíne - közölte Nagy Szabolcs sajtóreferens pénteken az MTI-vel.

Míg 2007-ben 6400 négyzetméteren 72 kiállító mutatta meg, hol is tart a hang-, a fény- , a színpad- és stúdiótechnika, addig idén 8000 négyzetméteren 88 forgalmazó mutatja be a nagyközönségnek a jelen és jövő csúcstechnikáját. A rendezvényen több tízezer hangszert lehet kipróbálni, fúvóst, ütőst, mindenfajta pengetőst, vonóst és billentyűst egyaránt.

Míg a Syma csarnokban a hangszereket csodálhatja meg a közönség, az eseményhez csatlakozó klubokban közép-kelet-európai bandákat lépnek a színpadra. Október 3-án és 4-én a Gödör Klubban, a Take 5-ban, a Corvin Tetőn, a Merlinben, valamint a debreceni Klinika Klubban váltják egymást a zenekarok, köztük magyarok is, például a Suhancos, az Anna & the Barbies és a Secta Chameleon.

A Hangfoglalás előtt - mintegy felvezetésként - a Magyar Zenei Exportiroda RegiON címmel közép-kelet-európai zenei konferenciát is rendez. Szeptember 26-án és 27-én mintegy 150 európai zenei szaktekintélyt várnak egy interaktív eszmecserére a magyar fővárosba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását