2024. május 7. - Gizella

Lakásvásárlási támogatást kapnak a budapesti tiszthelyettes rendőrök

Lakásvásárlási támogatást kapnak a budapesti tiszthelyettes rendőrök; egy készülő kormányrendelet értelmében havonta mintegy 40 ezer forintot - jelentette be az igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón.
2008. augusztus 21. csütörtök 16:26 - Hírextra
Draskovics Tibor elmondta, pénteken írja alá az új támogatási formát bevezető rendeletet, amely a büntetés-végrehajtásban dolgozó tiszthelyettesekre is kiterjed.

A támogatásra a fővárosi rendőr- és büntetés-végrehajtási személyzet hiányának feloldása miatt van szükség, és azok kaphatják, akik Budapesten vagy a főváros környékén lakást vásárolnak.
A támogatottaknak vállalniuk kell, hogy a támogatás idejével azonos ideig szolgálnak tovább a szervezetnél.

A miniszter közölte, a megvásárolt lakás törlesztéséhez "érdemi" támogatást nyújtanak, ez az összeg havonta várhatóan mintegy 40 ezer forint lesz.

Draskovics Tibor szerint a budapesti, "átmeneti" létszámhiány a rendőrségnél "alapvetően pénzkérdés". Utalt arra is, hogy vidéken egyáltalán nincs rendőrhiány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását