2024. április 25. - Márk

Kifinomultabban dolgoznak a jegyüzérek

A kampányszerű razziák ellenére az olimpiai helyszínek közelében továbbra is dolgoznak a jegyüzérek, az eladó tikettek lobogtatása helyett inkább a diszkrét leszólítással próbálkoznak. Az olimpia végéhez közeledve egyre többen szeretnének még bejutni egy-
2008. augusztus 21. csütörtök 16:20 - Hírextra
A múlt hét végén tartott razziák során a kínai rendőrség 221 kínai és külföldi jegyüzért állított elő, közülük 71-et őrizetbe is vettek, 569 jegyet elkoboztak. Az előállított 31 külföldi turista között két magyar állampolgár is akadt, őket végül kínai tartózkodási engedélyük lerövidítésével engedték el.

A hivatalos közleményekből az azonban már nem derült ki, hogy az üzérkedéssel vádoltak valóban kereskedtek-e a jegyekkel, vagy csak a beszerzési áron szerettek volna megszabadulni tőlük. A turisták és a nepperek is tanultak az esetből, a játékok központi létesítményeihez vezető olimpiai metróvonal kijáratánál már nem papírokkal és a belépők lobogtatásával, hanem leszólítással próbál eladó és vevő egymásra találni.

A jegyekkel kapcsolatos részleteket óvatosságból inkább menet közben beszélik meg. Az eladó kinyitja a táskáját, de csak annyira, hogy a jegyen levő időpont és névérték látszódjék, majd úgy tesz, mintha a sportesemény helyszíne felől érdeklődne, miközben a belépő és a pénz gazdát cserél.
Csütörtökön ez a módszer volt a leghatékonyabb, ugyanis a szakadó eső elől sokan az aluljárókban kerestek menedéket. Napsütéses időben az információs pultoknál álló önkéntesek segítenek, ők az összekötők az eladó és a vásárló között. A jegyre váró szurkolók a bejáratok előtt kisebb csoportokban állnak, néhány perc elteltével biztosan megjelenik az akár tízszeres árat kérő üzér, vagy egy fölösleges jeggyel rendelkező turista.

"Egy hét alatt már 13 eseményen voltam" - mesélte büszkén egy amerikai turista, aki annak is nagyon örült, hogy a hírekkel ellentétben szinte mindig névértéken jutott belépőhöz. Szerinte az üzérkedés elkerülhetetlen, mert a lelátókon még mindig sok az üres hely, és sokaknak mindegy, hogy mit néznek, csak jussanak el egyszer valamelyik olimpiai helyszínre.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását