2024. április 26. - Ervin

Idén is fut

Schirilla György idén augusztus 18. és augusztus 26. között teszi meg hagyományos Jókedvet és egészséget viszek a gyerekeknek elnevezésű karitatív célú futását. A természetgyógyász-sportoló ismét monumentális teljesítményre készül: összesen négy megyén, h
2008. augusztus 21. csütörtök 08:38 - Hírextra
Schirilla György nevét egész Magyarország ismeri. Édesapja halála óta a családi hagyományt folytatva minden télen átússza a jeges Dunát, valamint évente megteszi hosszútávú jótékonysági futását a beteg gyermekekért. Látványos teljesítményeit óriási érdeklődés kíséri, Esztergom – Párkány közti átúszását például 12 ezer ember tekintette meg. Erőfeszítéseinek nem titkolt célja a jótékonyság és a szórakoztatás, de elsődleges missziója az egészséges életmód hirdetése.

A vegetáriánus sportoló természetgyógyászattal, jógával és masszással is foglalkozik, melyek bevallása szerint elengedhetetlenek ahhoz, hogy ilyen teljesítményekre legyen képes. Életfilozófiáját legfrappánsabban Dr. Chen Zhen (ejtsd Csen Zsen), a hagyományos kínai orvoslás professzorának szállóigéje foglalja össze: „Ételed legyen a gyógyszered!”. „Minden egyes nap készülök az augusztusi futásra: rendszeresen sportolok, figyelek az egészséges táplálkozásra és kiegyensúlyozottan élek. Akcióimmal igyekszem mások figyelmét is felhívni arra, hogy rajtunk múlik, hogyan érezzük magunkat. Magyarországon szerintem nagyon sok tanulnivalójuk van az embereknek az egészségmegőrzés területén. A kínai kultúrában például több ezer éves hagyománya van a természetgyógyászatnak, érdemes odafigyelni rájuk.” – meséli Schirilla György, aki idén emléklap és egyéb ajándékok mellett a hagyományos kínai orvoslásban is használt, természetes galagonyából készült csemegét is ad azoknak a beteg gyerekeknek, akiket meglátogat futása során.

A Jó kedvet és egészséget viszek a gyerekeknek menet Gyulán kezdődött augusztus 18-án és kilenc nap múlva Budapesten a Heim Pál Gyermekkórházban fejeződik majd be, ahol a futás végére emlékszalagokkal teletűzdelt kopjafa ünnepélyes keretek közt kerül elhelyezésre.

A huszonnégy állomás között szerepel még többek között Szarvas, Martfű, Szolnok, Nagykáta, Gödöllő és Kerepes. A futás érdekessége, hogy bárki csatlakozhat hozzá, minden állomáson a határtáblától a helyi gyermek intézményig tart a táv.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását