2024. március 29. - Auguszta

Gyerek kis hibával, azonnal örökbe fogadható

Rendkívül nehéz dolga van annak, aki úgy dönt, hogy örökbe fogad egy gyereket - írta a Népszabadság csütörtöki számában. A lap szerint teljes a konszenzus abban, hogy egy alapjaiban új rendszerre lenne szükség.
2008. május 22. csütörtök 08:08 - Hírextra

Az örökbefogadásra várók a leggyakrabban a procedúra vontatottságát sérelmezik, és gyakran hallani azt is, hogy kevés az örökbefogadható gyerek. Valójában azonban sok az olyan gyerek, akit fogyatékossága, betegsége vagy származása miatt nem akar senki örökbe fogadni; a leendő szülők többsége egészséges, fehér bőrű csecsemőről álmodik.

Sok gyerek azért nem fogadható örökbe, mert vérszerinti szüleik nem mondtak le róluk. A jogszabály szerint ha a szülő fél évig nem tartja a kapcsolatot a gyermekével, akkor örökbe fogadhatóvá válik. A gyámhivatalok azonban sokszor nem merik kezdeményezni a szülő felügyeleti jogának megszüntetését, inkább átadják az ügyet a bíróságnak, ezzel pedig végképp elhúzódik a folyamat.

A lap szerint mindezek miatt egyre többen választják a nyílt örökbefogadást, amikor a vér szerinti anya és az örökbe fogadó szülők ismerik egymást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását