2024. április 29. - Péter

Kazlauskas távozik és értékel

Megerősítette távozását a kínai férfi kosárlabda-válogatott éléről Jonas Kazlauskas, miután csapata szerdán a pekingi olimpiai torna negyeddöntőjében kikapott a litvánoktól 94-68-ra.
2008. augusztus 20. szerda 16:12 - Hírextra
A litván szakember négy évig vezette a kínai együttest."Első látásra úgy tűnik, hogy semmit nem ért ez a négy év, mert ugyanúgy a nyolcadik helyen végeztünk, mint 2004-ben. Athénban még voltak helyosztók, és nem volt ilyen erős a konkurencia" - mondta Kazlauskas, aki szerint a kudarc oka az is volt, hogy nagyon nehéz csoportba kerültek a legutóbbi világbajnokság három érmesével, az Egyesült Államokkal, Görögországgal és Spanyolországgal.

"Mindegyik meccs nagyon sok energiát vett ki belőlünk. Nyernünk kellett volna Spanyolország ellen, de tapasztalatlanok voltunk. Ez a legnagyobb hibája ennek a csapatnak" - tette hozzá.Kazlauskas emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi gárdában három NBA-játékos van, és remélhetőleg az olimpia után újabb kosarasok szerződnek külföldre, hogy harcedzettebbek legyenek.

"Többet is elérhettünk volna, de a munka és az edzés nem elég, történtek más dolgok is, amelyeket kezelni kellett" - mondta sokat sejtetően az edző.Kazlauskas mindig maga mögött tudhatta a kínai szövetség támogatását, de gyakran bírálta őt a sajtó, és az utóbbi időben néhány játékos is.

A legnagyobb sztár, Jao Ming (Yao Ming) azonban azok közé tartozik, akik kiálltak mellette:
"Fejlődtünk vele, erőfeszítései beértek. Megértem a döntését, nagyon régóta eljött otthonról, biztosan honvágya van" - mondta a Houston Rockets centere.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását