2024. április 19. - Emma

Szellő Imre a negyeddöntőben búcsúzott

Szellő Imre 10-2-es pontozásos vereséget szenvedett a brit Tony Jeffriestől, ezzel a negyeddöntőben búcsúzott a pekingi olimpiai ökölvívótornától.
2008. augusztus 19. kedd 15:41 - Hírextra
A 81 kg-os súlycsoport magyarja az első fordulóban erőnyerő volt, majd a másodikban kevesebb, mint két perc alatt technikai KO-val verte a venezuelai Luis Alberto Gonzalezt. A csütörtöki mérkőzése után úgy nyilatkozott, hogy jó erőben van, a fogyasztással sem igazán kellett törődnie, mivel hónapok óta tartja súlyát.

Keddi ellenfelét ismerte, legutóbb másfél hónapja, Lengyelországban bokszolt vele, akkor a brit győzött 11-10-re.

Ezúttal a tavaly vb-5. magyar kezdett jobban, legalábbis ő kapta az első pontot, azután viszont a brit két jobb egyenesét látták tisztának a pontozók. A második szakaszban Szellő igyekezett feltörni ellenfele védekezését, kevés sikerrel, miközben vele szemben három pontot is megítéltek. A harmadik menetben nagyjából hasonló forgatókönyv alapján zajlott az ütközet, Jeffries tűnt eltökéltebbnek, határozottabbnak és pontosabbnak a bírók pedig ennek nyomán könnyebben nyomták az ő ütései után a gombot. A magyar öklöző a negyedik két percben sem tudott változtatni harcmodorán, egyszer számolt is rá a mérkőzésvezető, így a brit - aki ugyancsak ötödik volt a tavalyi világbajnokságon - magabiztos győzelmet aratott.

Szellő kiesésével az utolsó magyar bokszoló számára is véget ért a pekingi olimpia.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását