2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kitüntetéseket adtak át a honvédségnél

Kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség augusztus 20-a alkalmából tartott központi ünnepségén kedden Budapesten.
2008. augusztus 19. kedd 17:22 - Hírextra
A kitüntetéseket és elismeréseket Szekeres Imre honvédelmi miniszter adta át a Stefánia Palotában.
A köztársasági elnök - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként, augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje katonai tagozatát adományozta Lakatos László vezérőrnagynak, a Honvédelmi Minisztérium tervezési és koordinációs főosztálya vezetőjének, Alkéri István dandártábornoknak, a szaktárca védelmi tervezési főosztályvezetőjének és Szabó János nyugállományú dandártábornoknak, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának.

Az államfő a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát adományozta Makai Ágnes Móra Ferenc-díjas történész-muzeológusnak, numizmatikusnak, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársának.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje katonai tagozatát Deák Imre nyugállományú dandártábornok, a Katonai Biztonsági Hivatal főosztályvezetője, Grósz Andor dandártábornok, az Állami Egészségügyi Központ katonai főigazgató-helyettese, Gruber Nándor dandártábornok, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum munkatársa, valamint Gulyás Tibor nyugállományú ezredes, a szaktárca védelempolitikai szakállamtitkárságának volt vezetője vehette át.

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt katonai tagozatát Erdélyi Árpád ezredes, a Katonai Biztonsági Hivatal igazgatóságának igazgatóhelyettese vehette át.
A Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt katonai tagozatát Fazekas István János alezredes, a szaktárca Infrastrukturális Ügynökségének osztályvezetője kapta meg.

A honvédelmi miniszter átadta a Ferdinandy Gejza- és a Mészáros Lázár-díjakat is. Többen vehették át a szolgálati érdemjel és a honvédelemért kitüntető címek különböző fokozatait is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását