2024. május 6. - Ivett, Frida

Helmeczy Bölcskeihez fordult levélben

Helmeczy László ügyvéd nyílt levélben fordult Bölcskei Gusztáv püspökhöz, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökéhez, mert Helmeczynek a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetéséből történő eltávolítását követelő, FTC pártolói egyesü
2008. augusztus 19. kedd 11:25 - Hírextra
Erről maga az ügyvéd tájékoztatta kedden az MTI-t.Levele szerint a Váradi Péter vezette FTC pártolói egyesület honlapján az a fénykép szerepel, amelyen a Ferencváros egyik labdarúgó mérkőzésén egy transzparensen az olvasható: "Helmeczy, irány a börtön". Mint írta, ezen a meccsen percekig szidalmazták őt, mert elhitték az "ellene koholt bizonyítékokat".

Augusztus elején Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a ferencvárosi szurkolók pártolói körétől érkezett panasz Helmeczy László ügyvéddel kapcsolatban. A beadvány az első sajtóhíreken alapulhat, amelyekben arról volt szó, hogy az ügyvéd hamis bizonyítékokat akart előállítani televíziós újságírók ellen - mondta akkor a kamarai elnök.

Ezen kívül az FTC-szurkolók azt is követelték, hogy Helmeczyt távolítsák el az MLSZ vezetéséből.
Helmeczy László keddi közlésében azt írta: "a Ferencvárosi Futball Club több százmilliós vagy milliárdos tönkretételéhez sem az MLSZ vezetésének, sem nekem semmilyen módon nincs közünk".
Az ügyvéd a református püspök Bölcskei Gusztávtól nyílt levelében azt kérte: ha sajtóorgánumok megkérdezik róla, akkor a legjobb tudomása szerint adjon tájékoztatást.

Az ügyvéd egyben Bölcskei Gusztáv segítségét is kéri abban, hogy - mint fogalmazott - hatósági vizsgálat vagy ítélet nélkül ne akarja őt egy református lelkész által vezetett polgári egyesület a börtönbe küldeni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását