2024. április 19. - Emma

Egyre kevesebb amerikai nő szül

Egyre több a negyvenes éveiben is gyermektelen nő az Egyesült Államokban, akiknek mégis van gyerekük, kevesebb, mint eddig bármikor - közölte hétfőn az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatala.
2008. augusztus 19. kedd 13:00 - Hírextra
Az elmúlt harminc évben megkétszereződött a 40 és 44 év közötti nők körében a gyermektelenek aránya: 10 százalékról 20 százalékra emelkedett. Azoknak a nőknek, akik az adott korosztályból vállaltak gyereket, az időszak kezdetéhez képest több mint eggyel kevesebb gyereke született: 1,9.

A népszámlálást lebonyolító és országos statisztikákat készítő Census Bureau nevű amerikai kormányiroda először összesítette 76 millió, 15 és 50 év közötti nő éves termékenységi adatait, a 2006-os évre vonatkozó jelentést tették most közzé. A felmérés 2006 januárja és decembere között zajlott. Az ezt megelőző évben az érintett nők közül 4,2 milliónak született gyereke.

A felmérés szerint az adatfelvételt megelőző 12 hónapban szült nők 36 százaléka elvált, különélő, özvegy vagy hajadon volt. A munkanélküli nőknek kétszer több gyereke volt, mint az állással rendelkezőknek, de a szülő nők 57 százaléka a vizsgált időszakban így is a dolgozók közül került ki. Az adott évben szülő nők negyede élt a szegénységi küszöb alatt - írja a jelentés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását