2024. május 3. - Tímea, Irma

Aranyköpések Pekingben

A keddi nap is bővelkedett aranymondásokban a pekingi nyári olimpián. Ezúttal a "vesztesek" voltak többségben.
2008. augusztus 19. kedd 21:03 - Hírextra
Theo Bos holland kerékpáros így fakadt ki a brit ellenfelek láttán: "Az embernek az az érzése, hogy mindegyikük lenyelt egy motort."

Olivier Krumbholz, a francia női kézilabda-válogatott edzője minden dühét a sportág nemzetközi vezetőire zúdította az oroszok elleni vesztes negyeddöntő után: "A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) urai azt hitték, hogy Franciaország nem képes nagy meccset játszani. Az ilyen bírók küldése a sport, a profi sportolók kigúnyolása. Ezeknek az embereknek le kell mondaniuk és komoly embereket kell választani az IHF élére".

Manuela Montebrun francia kalapácsvetőnő egyelőre nem talál magyarázatot arra, hogy a komoly versenyeken miért képtelen nagy eredményt elérni: "Lehet, hogy meg kellene állni, hogy feltegyek magamnak néhány kérdést, de sajnos egyelőre még nem találtam meg a megszakító gombot" - mondta.

A bírálatok kereszttűzébe került Jonas Kazlauskas, a kínai férfi kosárlabda válogatott edzője, hogy miért küldte pályára a görögök ellen Jao Minget (Yao Ming). Így válaszolt: "Jao Ming küzdött, szeretne játszani és a lehető legjobban segíteni bennünket. Az edző viszont én vagyok, és én döntök arról, hogy ki játszik". Maga az érintett is elégedetlen lehetett teljesítményével, erről egy őt meginterjúvolni próbálni kínai újságíró szerzett tapasztalatokat: "Csak néhány pillanatig beszéltem vele, de azt, amit mondott, nem lehet leírni a sajtóban".

A kínaiak legnagyobb csalódását Liu Hsziang (Liu Xiang) sérülése és visszalépése jelentette. A 110 méteres gátfutás athéni olimpiai bajnoka így vallott a közönséggel való kapcsolatáról: "Minél több címet nyertem, annál jobban figyeltek rám, és minél nagyobb támogatást kaptam, annál erősebb nyomást éreztem magamon" - mondta. Rajongói közül sokan voltak, akik visszalépését megfutamodásként értékelték. "Liu, a szökevény arrogánsan viselkedett, amikor elhagyta a stadiont: fütyült az emberek érzéseire, még csak nem is fordult feléjük, súlyosan megsértette az országot" - írta egy internetes fórumozó.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását