2024. április 25. - Márk

Santana szerint Nadal a legnagyobb

Rafael Nadal minden idők legnagyobb spanyol sportolója - jelentette ki a pekingi olimpiai tenisztorna férfi egyesének bajnokáról Manuel Santana, az ibériaiak élő legendája.
2008. augusztus 18. hétfő 16:30 - Hírextra
Santana, aki 1966-as wimbledoni győzelmével írta be magát a sportág történetébe, továbbá kétszer diadalmaskodott a Roland Garroson és egyszer a US Openen is, a spanyol hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélekedett: Nadal megérdemelten vezeti hétfőtől a hivatalos tenisz-világranglistát.

A hetvenéves egykori bajnok szerint lenyűgöző volt a mód, ahogyan Nadal megnyerte az olimpiát, annak ellenére, hogy fáradtan érkezett Pekingbe, nem is annyira fizikailag, mint mentálisan. Ezzel együtt is Santana már akkor látta benne az olimpiai bajnokot, amikor legyőzte az ausztrál Lleyton Hewittot. Mostantól kezdve azonban nagy nyomás nehezedik rá, mert mindenki őt akarja megverni - figyelmeztetett a múlt tenisznagysága.

"Az én időmben nem volt ATP-ranglista, hanem négy tekintélyes szaklap szavazott a legjobbra. Én Roy Emersont követtem az első helyen, ami hihetetlennek tűnik, mivel akkor az amerikaiak és az ausztrálok uralták a teniszt. Rafa olyan korban bizonyította be, hogy a legjobb, amikor a tenisz élvonala már kiterjedt az egész világra" - fogalmazott a nagy előd.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását