2024. április 27. - Zita

Esélylatolgató: Olaszország - Románia

Ki gondolta volna? Ha Olaszország kikap ma este, akkor egészen egyszerűen lemondhat a továbbjutásról. Az a mérkőzés pedig, ahol az aktuális világbajnok a kiesés ellen küzd, az álmoskönyvek szerint is azt jelenti, hogy pokoli jó meccsre számíthatunk. Az el
2008. június 13. péntek 16:27 - Gedei Szilárd
Az egy forduló után veretlen — a franciákkal ikszelő — románok a veretlenségük megóvásáért harcolnak majd. Ha ugyanazt a hihetetlen kemény védekezést tudják produkálni, amit az előző meccsen, akkor nem sok sót fognak az amúgy is pocsék formában lévő talján támadók megenni. Azonban leírni is hiba lenne őket! Ami Luca Toninak például egy villanás, az talán a román védőknek kettő, s ez a különbség bőven elég a győzelemhez.

Másrészt nem valószínű, hogy a román csapat kétszer egymás után tudja hozni az átlag feletti formát. Az első számú román góllövőjelölt, Adrian Mutu az első meccsen ugyanolyan távol állt a gólörömtől, mint az olasz oldalon Toni. Ezen a meccsen viszont talán nagyobb esélye van az olasz támadósornak, de nem kizárt a gólparádé sem. Igazán láthatnánk végre egy olyan összecsapást, ahol mindkét fél eljut legalább két gólig.

Jó hír az olasz szurkolóknak, hogy Donadoni mester valószínűleg a kezdőbe jelöli a rutinos Alex del Pierót. S van az embernek egy olyan érzése, hogy ha már lehetőséget kap a nagy öreg, akkor élni is fog vele. A tapasztaltabb játékosokra (Pirlo, Gattuso) amúgy is nagy szerep hárulhat, és a védekezésüknek is fel kell javulnia.

A román oldalon a Goian és a Tamas vezette védelem szerezhet kellemetlen pillanatokat az azzurik előre merészkedő embereire. Legalább is reménykedjünk benne, hogy támadni fognak a felek, hiszen eddig a csoport négy gárdájából csak a hollandok találtak be, ők viszont háromszor.

Egy biztos: a hangulat forró lesz az arénában, még akkor is, ha szakadni fog az eső. Ahogy az olaszok gondolkodnak: inkább az eső essen, mint ők ki…

Nézzük, kik lesznek a meccs főszereplői! A Hírextra.hu az előző forduló alapján pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Olaszország: 55%            döntetlen: 20%            Románia: 25%

A Hírextra.hu tippje: 3-2

Kulcsemberek lehetnek: del Piero, Toni, Pirlo, illetve Chivu, Mutu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását