2024. május 8. - Mihály

Kvótáért szállnak vízre

Február közepéig eldől, hogy a magyar vitorlázók közül kik indulhatnak a pekingi olimpián. Eddig egyetlen kvótát sikerült szerezni a szörfös Gádorfalvi Áron révén.
2008. január 2. szerda 14:04 - Hírextra

Az ötkarikás hajóosztályok számára Ausztráliában és Új-Zélandon, illetve Miamiban rendezik meg januárban és februárban a kvalifikációs világbajnokságokat. A magyarok 470-esben, Laserben, Finndingiben és női szörfben érdekeltek. A cél: további két olimpiai indulási hely megszerzése.

A 470-esben erre a Sallai Gábor, Olosz Dávid és a Vígh András, Perjés Bálint kettősnek is van esélye, a nemzetek rangsorában a legjobb 29-en belül kell végezni. A Bakóczy Róbert, Jóo Kristóf duó számára a tapasztalatszerzés a cél január 21. és 30. között az ausztráliai Victoriában.

Finndingiben Pallay Tibor és Pál Gaszton is kvótát szerezhet, Pekingben a legjobb 25 ország lesz ott a házigazdákon kívül. A vb-t a 470-esekkel közösen rendezik.

Laserben Berecz Zsombor és Fazakas György rivalizál az ötkarikás részvételért, itt is 25 nemzet egysége indul az olimpián. A vb-re február 5-13-án az ausztráliai Terrige-ben kerül sor.

Női szörfben Detre Diána és Csanaky Szilvia küzd a pekingi repülőjegyért, ehhez a legjobb 27 nemzet között kell végezni Aucklandben a január 10-20-án rendezendő vb-n.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását