2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Intézkedés az összevont iskolák működésének biztosítására

Megbukott a Hiller-tárca kis iskolák megfojtására irányuló politikája, s most kétségbeesett próbálkozások folynak az óriásira duzzasztott iskolák működőképessé tételére - írja hétfői számában a Magyar Nemzet.
2008. augusztus 18. hétfő 07:16 - Hírextra
A lap úgy tudja, egy-egy összevont iskolának vagy óvodának akár hat-hét igazgatója is lehet ősztől, hiszen egy új törvénymódosítás lehetőséget ad arra, hogy minden tagintézmény élére igazgatót nevezzenek ki. Hiller István oktatási miniszter ezzel az eredeti szándékával ellentétes intézkedéssel próbálja biztosítani az óriásira duzzasztott iskolák működőképességét.

Egy most életbe lépő jogszabály szerint azok a társulások, amelyek tagintézményei különböző településeken találhatók, vagy a tagintézmények száma eléri az ötöt, illetve ha a jogilag egynek számító iskola összlétszáma legalább 1500, akkor az iskola vagy óvoda élére főigazgatót, míg a tagintézmények vezetésére igazgatókat lehet kinevezni.

A tagintézmények igazgatói ugyanolyan illetményben részesülnek, és ugyanolyan szabályok érvényesek rájuk, mint a rendes iskolák első embereire, és megbízatásuk is öt-tíz évre szól.

A kényszerintézkedés a politika kudarcának elismerése, az összevonásokat ugyanis azért szorgalmazták, mert így kevesebb vezetőre van szükség, vagyis kevesebbe kerül az intézmények fenntartása - emlékeztet a napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását