2024. április 27. - Zita

Kikapott a negyeddöntőben a férfi kardcsapat

A magyar férfi kardválogatott 45-44-re kikapott az amerikai csapattól a negyeddöntőben, így a folytatásban az 5-8. hely valamelyikét szerezheti meg a pekingi olimpián. Az első ellenfél a kínai alakulat lesz.
2008. augusztus 17. vasárnap 06:25 - Hírextra
A tavaly világbajnok magyarok négy éve, Athénban ugyancsak a legjobb nyolc között szenvedtek vereséget az amerikaiaktól, akkor két tussal, így lett volna miért visszavágni. Meg is volt rá az esély, az utolsó asszó előtt ugyanis 40-36 volt az állás, Nemcsik Zsolt azonban 9-4-re alulmaradt Keeth Smarttal szemben. A magyar csapat legtapasztaltabb tagja előzőleg két párharcát 5-4-re megnyerte, azaz hozta a kötelezőt, a végén azonban nem jöttek be az akciói.

Decsi Tamás végig jól vívott, mindhárom pástra lépésekor javított a pozíción, míg Szilágyi Áron hullámzó teljesítményt nyújtott, elsőre 7-2-re kikapott Tim Morehouse-tól, később viszont legyőzte Smartot, majd megint kikapott Jason Rogerstől.

"Egyszerűen nem tudtam kitalálni, hogy milyen ritmusban támadjak. Ami két éve még tus volt, azt ma már nem adják meg, ehhez nem tudtam alkalmazkodni. Nemcsak most, hanem már korábban sem. Az én méregfogamat kihúzták. Amikor meg végre megcsináltam egy akciót, akkor meg nem volt szerencsém. Egy ilyen vereség után nehéz bármit is mondani, de mindenképpen át kell majd gondolni a jövőt. Most már kimondhatom, hogy mesterem, Gerevich György halála is sokat kivett belőlem mentálisan, a felkészülés nem volt ideális" - kesergett Nemcsik.

"Rettenetesen csalódott vagyok. Az egész csapat teljesen másra számított. Nem mondhatom azt, hogy az amerikaiak megleptek minket, mert végül is végig fej fej mellett haladtunk. Igaz, hogy a világbajnokságon az oroszokat a négy közé jutásért egy találattal vertük, és ha akkor nem nyerünk, itt sem lehetünk az olimpián, de nagyon reménykedtem benne, hogy nem fordulhat elő még egyszer az, ami 2004-ben, hogy kikaphat a magyar válogatott az amerikaitól. Ez volt életem első veresége az amerikai csapattól" - összegzett Decsi.

"Idén kétszer vívtunk az amerikaiakkal, mindkétszer megvertük őket, egyszer nagy különbséggel, 45-30-ra, második alkalommal pedig 45-43-ra, de mindkétszer tulajdonképpen magabiztos győzelmet arattunk. Az olimpiai az más. Nem tudtunk úgy odafigyelni, nem tudtunk úgy koncentrálni, ahogy szerettünk volna. Amit megbeszéltünk, nem tudtuk végrehajtani, nem vittük végig azokat a tusokat, amikre számítottunk, ezért kikaptunk" - mondta Szilágyi.

Eredmények:
negyeddöntő:
Franciaország-Egyiptom 45-31
Olaszország-Fehéroroszország 45-39
Oroszország-Kína 45-36
Egyesült Államok-Magyarország 45-44
-----------------------------------
Keeth Smart-Decsi Tamás 4-5
Jason Rogers-Nemcsik Zsolt 4-5
Tim Morehouse-Szilágyi Áron 7-2
Rogers-Decsi 5-7
Smart-Szilágyi 4-6
Morehouse-Nemcsik 4-5
Rogers-Szilágyi 6-5
Morehouse-Decsi 2-5
Smart-Nemcsik 9-4

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását