2024. május 18. - Erik, Alexandra

Szekeres Imre megnézte a a gépet

Szekeres Imre honvédelmi miniszter a kecskeméti repülőnapon bemutató repülést végző C-17-es óriás szállítógép fedélzetére látogatott szombaton.
2008. augusztus 16. szombat 14:30 - Hírextra
A miniszter a gép fedélzetén az MTI-nek elmondta, hogy az év végétől három, magyar felségjellel ellátott új Boeing C-17 Globemaster III. típusú óriás szállítógép fog Pápán állomásozni Magyarország és tizennégy NATO-tagállam, valamint Svédország és Finnország szállítási feladatainak elvégzésére.

Magyarország évente ötven órára veszi bérbe a szállítógépet, az üzemeltetési költségekhez ennek arányában, 1,5 - 2 milliárd forinttal járul hozzá, amely az éves fenntartási költségek 2 százaléka - fűzte hozzá Szekeres Imre.

A miniszter hangsúlyozta: ez gazdaságos az ország számára, mert az ország nagy távolságú szállítási igényeit megoldja a gép, és nem kell fenntartani nagy szállítógépeket.

A gép bemutató repülése nagy tetszést váltott ki a X. nemzetközi repülőnap nézői között, mert a C-17 halk, búgó hangjával, méltóságteljesen végezte a manővereket.

A C-17 külső méretei lenyűgözőek: a törzs hossza 53 méter, a szárnyak fesztávolsága 51,75 méter, míg a vízszintes vezérsík legmagasabb pontja 16,79 méter, ami megközelítőleg egy ötemeletes ház magasságával egyenlő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását