2024. április 25. - Márk

180 milliárddal jut kevesebb az önkormányzatoknak?

A benyújtott jövő évi költségvetés alapján 2010-ben 180 milliárd forintot vonnak el az önkormányzatoktól - közölte Szita Károly, a Fidesz önkormányzati tagozatának elnöke szerdán Budapesten. Kaposvár polgármestere úgy látja, a büdzsé "embertelen, megalázó és cinikus".
2009. október 7. szerda 13:34 - HírExtra
Az ellenzéki párt önkormányzati tagozatának ülése után tartott sajtótájékoztatóján a polgármester kifejtette azt is, hogy a kormány 31,5 milliárd forintot vesz el január elsejétől az oktatási intézményektől. Kaposváron ezzel négy általános iskola teljes költségvetését veszik el, "1.600 diáktól vonják meg a tanulás lehetőségét" - tette hozzá.

"Nem tudunk tovább hova hátrálni, ezért megyünk szombaton a Parlament elé" - mondta Szita Károly, aki szerint azonnal vissza kell vonni a költségvetést, mert azzal "még azt is szétverik", ami eddig működött.

Véleménye szerint a büdzsé azért megalázó, mert segélyre kényszeríti az amúgy dolgozni képes embereket ahelyett, hogy munkahelyeket teremtene. A költségvetés cinikus is, hiszen azt állítják, hogy az önkormányzatoknak nagyobb lesz majd a mozgásterük, közben pedig 180 milliárd forinttal kevesebbet kapnak - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, hogy szerinte mit fognak elérni a szombati demonstrációval, közölte: felszólítják az országgyűlési képviselőket - párthovatartozástól függetlenül -, hogy mondjanak nemet a "Bajnai-csomagra" a parlamenti szavazáson.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását