2024. április 28. - Valéria

Hobbi lett a határsértés

Az erős határforgalom ellenőrzése mellett, mindössze három és fél óra leforgása alatt, tizenkét határsértőt is elfogtak szombaton a hatóságok Csongrád megyében, Röszke és Ásotthalom térségében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószó
2008. augusztus 16. szombat 18:22 - Hírextra
A szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei és a főkapitányság bevetési szolgálatának munkatársai először hajnali négy óra körül az 55-ös főúton, Ásotthalom térségében igazoltattak három embert, akikről kiderült, hogy szerb állampolgárok, ám egyikük sem rendelkezik a jogszerű magyarországi tartózkodáshoz szükséges okmányokkal - mondta Szenti Szabolcs.

Ezt követően a járőrök Röszke közelében, a zöldhatáron négy embert észleltek, akik a határrendészeket meglátva azonnal szétszaladtak. A terepkutatás során kézre kerültek, mindegyikük koszovói albán.

A röszkei autópálya-határátkelőhely közelében a járőrök arra figyeltek fel, hogy két ember gyalogosan halad az ország belseje felé. Hamarosan egy gépkocsi tért le az autópályáról, amelybe a két ember beszállt. A rendőrök az autót és utasait is ellenőrizték. Kiderült, hogy a gyalogosoknál nincs érvényes úti okmány, ezért előállították őket.

Végül reggel fél nyolckor lakossági jelzés alapján indultak a járőrök a határhoz vezető 5-ös főút melletti fogadóhoz, ahol a bokros részen a bejelentők három rejtőzködő embert véltek látni. A kiérkező rendőrök meg is találták őket. A koszovói albánoknál szintén nem volt semmilyen úti okmány.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult, őrizetben vannak - mondta Szenti Szabolcs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását