2024. április 29. - Péter

Gyurcsány marad Magyarországon

Gyurcsány Ferenc a jövőben is Magyarországon, az MSZP-ben kíván politizálni, nem kíván EU biztosi posztért indulni - mondta a miniszterelnök szavait tolmácsolva az MTI-nek Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton.
2008. augusztus 16. szombat 13:00 - Hírextra
Minden alapot nélkülöz a Népszabadság szombati számának információja, miszerint Gyurcsány Ferenc pártelnök vezetheti a szocialisták listáját a jövő évi európai parlamenti választásokon, s Gyurcsány Ferencet uniós biztosi posztra jelölhetik - mondta Daróczi Dávid.

"Gyurcsány Ferenc ma ismét megerősítette Pekingből, hogy Magyarországon kíván politizálni, az MSZP-t kívánja vezetni, tervei között nem szerepel, hogy EU-s posztot vállaljon, s nem kíván EU-s biztosi posztért indulni" - fogalmazott a kormányszóvivő a miniszterelnök szavait tolmácsolva, akivel szombat reggel beszélt telefonon.

Gyurcsány Ferenc nagyon határozottan megerősítette, hogy Magyarországon, az MSZP-ben kíván politizálni - nyomatékosította a kormányfő szavait Daróczi Dávid.

A Népszabadság szombati számában azt írta: Gyurcsány Ferenc pártelnök vezetheti a szocialisták listáját a jövő évi európai parlamenti választásokon; az MSZP öt-hat mandátumra számít a jelenlegi kilenc helyett. A lap úgy tudja, a pártvezetésben folyó gondolkodás jelen állása szerint a pártelnök-miniszterelnök állhat majd a lista élén, ám a Népszabadság - "bennfentes forrásokra" hivatkozva - hozzáteszi: Gyurcsány Ferenc várhatóan nem veszi át a mandátumot.

Gyurcsány Ferenc számára így megnyílik egy kapu, amelyen - ha úgy hozza a belpolitikai sors - akár ki is léphet. A Népszabadság idézett forrása szerint felmerült az is, hogy Gyurcsány Ferencet uniós biztosi posztra jelölik.

A szocialisták EP-listájáról először a pártelnökség, majd a választmány szavaz, és ezt követően kerül a tavasszal esedékes kongresszus elé - ismerteti a lap a jelölés folyamatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását