2024. április 25. - Márk

Gyurcsány is aranyra vágyik

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a pekingi magyar nagykövetségen rendezett pénteki fogadáson azt mondta, jó lenne már magyar győzelmet ünnepelni a pekingi nyári olimpián. A kormányfő bízik a doppingmentes küzdelemben.
2008. augusztus 16. szombat 07:29 - Hírextra
"Az olimpiának még a közepénél sem vagyunk, de már mindannyian szeretnénk egy aranyat" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő gratulált Hegedűs Csabának, a Magyar Birkózó szövetség elnökének, amiért a nemzetközi szövetség (FILA) elnökségi tagjává választották.

Gyurcsány köszöntőjében külön méltatta Fodor Zoltánnak a kötöttfogású birkózás 84 kg-os súlycsoportjában szerzett ezüstérmét.

A miniszterelnök a pekingi játékokkal kapcsolatban kifejtette, hogy Kínának ez az olimpia sokkal több, mint sport. A világ legnépesebb országa többek között ezzel a sporteseménnyel jelentkezett be a világot alakító nagyhatalmak közé.

Az olimpia tisztaságával kapcsolatban Gyurcsány reményét fejezte ki, hogy továbbra is az emberi teljesítmény fog versengeni egymással, és a sportolók nem a biotechnológia és a gyógyszerkutatások kísérleti alanyai lesznek.

"A Nemzetközi Olimpiai Bizottság is ezért küzd, olyan versenybe pedig nem szabad beszállni, amely arról szól, hogy kinek milyen pirulát tudnak adni" - mondta a miniszterelnök. "Reméljük és bízunk abban, hogy az olimpiai mozgalom a doppinghasználatot féken tudja tartani. Michael Phelps a játékok alatt eddig nyolcszor adott vért, Cseh Lászlót a pénteki vizsgálattal együtt hatodszor ellenőrizték. Persze mindenkiben ott bujkál a kisördög, hogy a bonyolult laboratóriumi tesztek során valóban azt vizsgálják-e, amit kell, de a magyarok azt hiszem megtanulták Athénban, hogy ezt komolyan kell venni."

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását