2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány a lista élén

Gyurcsány Ferenc pártelnök vezetheti a szocialisták listáját a jövő évi európai parlamenti választásokon; az MSZP öt-hat mandátumra számít a jelenlegi kilenc helyett - értesült a Népszabadság. A miniszterelnök valószínűleg nem vágyik Brüsszelbe.
2008. augusztus 16. szombat 08:04 - Hírextra
A pártvezetésben folyó gondolkodás jelen állása szerint a pártelnök-miniszterelnök állhat majd a lista élén, ám a lap - "bennfentes forrásokra" hivatkozva azt írja: Gyurcsány Ferenc várhatóan nem veszi át a mandátumot.

Gyurcsány Ferenc számára így megnyílik egy kapu, amelyen - ha úgy hozza a belpolitikai sors - akár ki is léphet. A Népszabadság idézett forrása szerint felmerült az is, hogy Gyurcsány Ferencet uniós biztosi posztra jelölik, ahogy korábban egyik pártelnök elődjét, Kovács Lászlót is.

A szocialisták EP-listájáról először a pártelnökség, majd a választmány szavaz, és ezt követően kerül a tavasszal esedékes kongresszus elé.

A jelenlegi kilencfős csoportból egyedül Kósáné Kovács Magda jelezte, hogy nem kíván újraindulni, a többiek igen.

A lap pártforrásokra hivatkozva latolgatja a jelenlegi képviselők esélyeit, és egyebek mellett azt írja: a női kvóta nyújtotta biztos helyért versenyez Lévai Katalin, Herczog Edit és Gurmai Zita is; mindegyikük komoly belső támogatottságot tudhat maga mögött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását