2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mindjárt jön a katasztrófális idő

Az esti óráktól kezdődően záporok, zivatarok várhatók az ország nyugati részében, néhol felhőszakadás és jégeső is előfordulhat - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután az MTI-t.
2008. augusztus 15. péntek 17:39 - Hírextra
Jenki Szilvia meteorológus elmondta: a fővárost az esti órákban közelíti meg egy hidegfront felhőzete.
Ausztriában már kialakultak heves zivatarok, a következő órákban pedig a Dunántúl nyugati részein is számítani lehet helyenként heves esőzésekre - tette hozzá.

Elmondása szerint az időjárási front nyugatról jön, amely előtt már annak megérkezése előtt kialakulhatnak lokális zivatarok. Az éjszaka elején jellemzően először a Dunántúlon, majd még az éjjel folyamán az ország középső részén várhatók heves esőzések. Szombaton ugyanez a front a keleti országrészben okoz majd felhőszakadásokat, záporokat, jégesőt.

A meteorológiai szolgálat honlapján olvasható figyelmeztető előrejelzés szerint a zivatarokat viharos északnyugati széllökések, jégeső és jelentősebb mennyiségű csapadék kísérheti. A heves zivatarok mellett - elsősorban a Dunántúlon - 90 kilométer/órát meghaladó széllökések, nagyobb méretű jég és felhőszakadás is kialakulhat.

Délután hat óra körül az északnyugati szél viharossá fokozódhat a Balaton térségében is, ezért a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai fokozott óvatosságra intik a fürdőzőket és a vízi sportokat űzőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását