2024. április 27. - Zita

Hatezer kilométeres tévedés

Több mint 6 ezer kilométerrel "elnézték" városukat Birmingham városatyái: az ismert brit település helyett a kevésbé ismert amerikai Birmingham légi felvételét nyomtatták ki 720 ezer példányban.
2008. augusztus 15. péntek 07:00 - Hírextra

A fotó egy szórólapon szerepelt, amelyben az önkormányzat köszönetet mondott a lakosságnak a szelektív hulladékgyűjtésért és a szemét újrahasznosításáért.
"Köszönjük Birmingham!" - áll az angol birminghamieknek szóló lapon az alabamai Birmingham fotójával. A városatyák viszont nem köszönik, amit ezért kapnak. A nyomtatás és szétpostázás 16 ezer fontba - 5 millió forintba - került.


A baklövésre egy lakos hívta fel a figyelmet.
"Rendszeresen járok az (Egyesült) Államokba és amikor megláttam a fotót, rögtön feltűnt, hogy ez nem a mi városunk, hanem az amerikai névrokon. Hihetetlen, hogy senki sem vette észre a városházán. Hát ki ellenőrzi ezeket?!" - dühöngött a Daily Mirror című brit lapnak.


Az önkormányzat tovább dagasztotta önnön "sarát", hogy először nem ismerte be hibáját, hanem azzal állt elő: a fotó csupán jelképe egy városnak, mindegy melyik van rajta.
Később aztán elismerte a testület szóvivője a baklövést, ám hozzátette, hogy a szórólapon a szöveg a lényeg, az meg stimmel.
Azt már meg sem említette, hogy sok brit birminghami legalább egy kicsit világot lát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását