2024. április 26. - Ervin

Halmajugra - felfügeggesztették a biztonsági cég működését

Felfüggesztette a Heves megyei Halmajugra önkormányzata a faluban közrendvédelmi feladatokat az önkormányzattal kötött szerződés alapján ellátó biztonsági cég tevékenységét - született meg a döntés a képviselőtestület csütörtöki ülésén.
2008. augusztus 15. péntek 06:18 - Hírextra
Erre azt követően került sor, hogy a cég egyik alkalmazottja súlyos sérülést okozva bántalmazott egy helybelit; az augusztus 3-án történt eset nyomán büntetőeljárás indult az ügyben.

A Buldog Securiti Kft. tevékenységének felfüggesztését a helyi Roma Nővédelmi Közhasznú Társaság kezdeményezte. Később csatlakozott a kezdeményezőkhöz az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület (EGYRME) is.

Az egyesület elnöke Lakatos Zsolt úgy vélekedett, hogy a biztonsági cégnek kifizetett pénzt inkább a helyi körzeti megbízotti szolgálat és a polgárőrség megerősítésére kellene fordítani.

Az ülésen megjelent Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője is, aki arra kérte az önkormányzatot: hozza nyilvánosságra a Buldog Securiti Kft.-vel kötött szerződés értékét.
Somodi Tiborné az 1.500 lakosú község polgármestere szerint ez üzleti titok. Ugyanakkor a cég kiválasztása pályázat alapján történt - mondta.

László Lóránd rendőr zászlós, körzeti megbízott az MTI-nek elmondta, hogy a településen a 2005-ös 28-ról, 2007-re 135-re nőtt az ismertté vált bűncselekmények száma.

Ugyanakkor 2008 első félévében 18-ra csökkent - fűzte hozzá.A Buldog Securiti 2007. májusa óta felügyelt a település közbiztonságára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását