2024. április 29. - Péter

Augusztusban döntenek

A VII. és a XIV. kerületi polgármester bevonásával augusztusban dönt a főváros vezetése a Thököly út ideiglenes felújításával összefüggő kérdésekről - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-nek.
2008. július 21. hétfő 10:53 - Hírextra
Nyárí Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn megvizsgálta a Thököly út ideiglenes felújításának műszaki alternatíváit.

A Thököly út végleges felújítása a 4-es metró Baross tér és Bosnyák tér közti szakaszának építésével párhuzamosan valósul meg. Ideiglenes jelleggel várhatóan elbontanák a rossz állapotú kockakőburkolatot, és befednék a használaton kívüli villamossíneket - jegyezte meg az igazgató.

A kabinet elé benyújtott javaslatában Kerényi László Sándor, a közlekedési ügyosztály vezetője a legolcsóbb, 375 millió forint költségű ideiglenes megoldást, a legrosszabb állapotú villamospanelek eltávolítását, valamint az útszakasznak betonnal és aszfalttal való kiöntését javasolta, amivel hangsúlyoznák a felújítás ideiglenes, három-négy évre szóló jellegét.

A munkálatok elvégzését jövő évre indítványozza az ügyosztályvezető, mivel a fővárosi önkormányzat idén nem pályázott állami forrásra a Thököly út ideiglenes felújításához.

A Fővárosi Közgyűlés által tavaly decemberben elfogadott hároméves útfelújítási programban egy fideszes képviselő javaslatára és az ehhez benyújtott SZDSZ-es módosításra úgy döntöttek, hogy a Thököly út ideiglenes felújítását idén kell végrehajtani. Ahhoz, hogy ettől a szándéktól eltérjenek, módosítani kell az érvényes közgyűlési rendeletet.

Az MTI információi szerint a Thököly út felújításával is összefügg a közlekedési ügyosztályvezető azon javaslata, hogy jövő év április közepéig hosszabbítsák meg a 4-es metró Baross téri állomása és egy csatorna építése miatt idén március óta kialakított forgalomkorlátozást a téren és a Thököly úton, a Dózsa György útig.

A hivatal indítványozta azt is, hogy a térségben terelőútként használt Stefánia-Ifjúság utcákat még szeptember elseje előtt újítsák fel.

A kabinet ülésén szabadsága miatt nem vett részt sem a közlekedési ügyosztályvezető, sem a területet felügyelő Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes - tudta meg az MTI.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását