2024. április 26. - Ervin

A kormány elfelejtette augusztus 20-át

A Fidesz szerint kérdéses, hogy a kormány mennyire készült fel augusztus 20-ára, hiszen a költségvetés tervezésekor elfelejtette a nemzeti ünnepet, így az általános tartalékból kellett erre pénzt elkülöníteni - mondta Balog Zoltán, az ellenzéki párt polit
2008. augusztus 15. péntek 11:55 - Hírextra
A fideszes képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány 250 millió forintot különített el az augusztus 20-i kiadásokra, mégpedig a költségvetés általános tartalékából, amit az előre nem látható kiadásokra lehet fordítani.

Vagyis a kormány, úgy látszik, elfelejtette augusztus 20-át a költségvetés tervezésekor, így jogosan vetődik fel a kérdés, hogy mennyire sikerült felkészülni az ünnepre - tette hozzá a politikus, aki az ügyben írásbeli kérdéssel fordult Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez.

Balog Zoltán utalt a két évvel ezelőtti augusztus 20-i tragédiára, amikor a tűzijáték közben kitört viharban többen meghaltak. Szerint két éve egyértelmű kormányzati mulasztás történt, szakértői vizsgálatok és az ombudsman jelentése is megállapította a kormány felelősségét, azonban a kabinet eltussolta az ügyet, és egy meteorológust bocsátott el.

A korábbi évek eseményeinek tükrében joggal vetődik fel a kérdés mindenkiben, aki nem menekülni, hanem ünnepelni szeretne, hogy miért nem tett meg mindent a kormány az augusztus 20-ára való felkészülés ügyében - tette hozzá Balog Zoltán, aki szerint az egész ügy újra csak a kormány alkalmatlanságát bizonyítja.

Arra a felvetésre, hogy a kormány a napokban tartott tájékoztatót az augusztus 20-i biztonsági intézkedésekről, Balog Zoltán úgy válaszolt: "a puding próbája az evés", meglátják, hogy a terv működik-e. Ugyanakkor hozzátette, természetesen nem szeretnék, ha katasztrófa lenne, de az fontos, hogy a kormány fel van-e készülve egy esetleges veszélyhelyzetre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását