2024. április 29. - Péter

Szellő negyeddöntős

Szellő Imre győzelemmel mutatkozott be a 81 kg-os ökölvívók között és bejutott a negyeddöntőbe a pekingi olimpián.
2008. augusztus 14. csütörtök 09:07 - Hírextra
A venezuelai Luis Alberto Gonzalez elleni csütörtöki mérkőzés még két percig sem tartott, a tavaly vb-ötödik magyar öklöző háromszor is megrendítő erejű jobbegyenest helyezett el ellenfele fején. A mérkőzésvezető mindhárom alkalommal rászámolt a venezuelaira, s harmadszorra, amikor Gonzalez már térdre is rogyott, beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet.

"Imre nagyon okosan, türelmesen bokszolt, ballal jól készített elő, amikor pedig a venezuelai kinyílt elindította a jobbegyenest. Ilyenkor persze könnyű mondani bármit is, de ezzel együtt tény, hogy már a faluban láttam az elmúlt napokban, hogy nagyon jó állapotban van" - értékelte az MTI-nek Balzsay Károly szövetségi kapitány Szellő kiváló teljesítményét.

A szakvezető még hozzátette, ha ma nem győzött volna versenyzője, az tragédia lett volna.
"Tegnap előtt saját kérésemre kihagytam egy edzést, tegnap egy félórát mozogtam, és akkor mondtam Karcsi bá,-nak, hogy már hiányzik a boksz. Nagyon jó állapotban vagyok, a súlyommal sincs semmi baj, hónapok óta tartom" - mondta Szellő.

A magyar öklöző a negyeddöntőben a brit Tony Jeffrieszel mérkőzik kedden. A szövetségi kapitány és Szellő szerint is nagyjából egyenlő erők küzdelmére lehet számítani. Másfél hónapja, Lengyelországban bokszoltak egymással, akkor a brit győzött 11-10-re.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását