2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ezüstös négyesek

A női és a férfi kajaknégyes is ezüstérmes lett 500 m-en a milánói olimpiai kvalifikációs kajak-kenu Európa-bajnokságon.
2008. május 17. szombat 13:25 - Hírextra
Időrendben előbb a kenu négyesek 1000 m-es fináléját rendezték. A tavaly 200-on és 500-on világbajnok Joób Márton, Balázs Péter, Sarudi Pál, Horváth Gábor egység ezúttal a leghosszabb távon próbálkozott - a kvartett előcsatározások nélkül került a döntőbe, ahol mindössze hat hajó indult -, de nem volt része sikerben. A magyarok sokáig tartották a lépést az élbollyal, az utolsó 200 méterre azonban elfáradtak, és gyakorlatilag feladták a versenyt, végül mindössze egy ellenfelet megelőzve, ötödikként értek a célba.

A szombat délelőtti programot két K-4 500-as finálé zárta.

A nőknél a Paksy Tímea, Kozák Danuta, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina összeállítású magyar egység próbálkozott ismét az örök rivális németek legyőzésével, ami ezúttal sem sikerült. Bár jól tartotta magát a magyar hajó, végig a második helyen haladt, ezt a pozíciót senki nem veszélyeztette, de a nagy cél nem jött össze, így maradt az ezüstérem.

A férfiak hasonló számában a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, Benkő Zoltán és Kadler Viktor alkotta magyar hajó remekül küzdött, a középmezőnyből fokozatosan egyre feljebb lépett, a végén csak a szlovákok kvartettje előtt kényszerült fejet hajtani és csakúgy, mint a hölgyek, másodikként zárt.
Ezekben a számokban nem volt lehetőség olimpiai indulási jogok gyűjtésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását