2024. május 4. - Mónika, Flórián

Országos borfesztivál Hévízen

Borfenségek, borrendek felvonulásával, borkirálynő és bortábornok választással, mazsorett-, showtánc- és fúvószenekari parádéval ötnapos országos borfesztivál kezdődik szombaton Hévízen.
2008. augusztus 14. csütörtök 16:20 - Hírextra
A megnyitón kerül sor a borverseny eredményhirdetésére: a versenyre több mint százhúsz borral neveztek a gazdák. A fesztiválon a legjobb hazai bortermelővidéken termett, legkülönbözőbb fajtájú és évjáratú borokat mutatják be - tájékoztatta Balázsy M. Éva, a rendezvény szervezője az MTI-t.

Borral kapcsolatos zenei művek - komoly zenei feldolgozások, boros dalcsokrok, népdalok, nóták - csendülnek fel az országos bordal versenyen. A zsűritagok - Szirmai László, az OSZK elnöke, elnöke, Demeter Ági, a Kaleidoszkóp Műsoriroda vezetője, Lovay László és Bálint Natália előadóművész - a fesztivál harmadik napján előadóművészként mutatkoznak majd be a közönség előtt.

A hévízi fesztiválok történetében régi hagyomány a borkirálynő választás: a hölgyeknek idén is játékos, érdekes versenyeken kell letenniük a borpróbát. A borászati ismereteken kívül a leendő uralkodónőnek előnyére válik, ha kedveli a gasztronómiát, és - ellentétben a klasszikus szépségversenyekkel - nem árt, ha némi "súlyfelesleggel" is rendelkezik, ugyanis a borkirálynő jutalma pontosan annyi liter bor, ahány kilogrammot megkoronázásakor a mérleg-nyelve mutat. A bort a mindenkori bortábornok ajánlja fel, akit a fesztiválon résztvevő gazdák demokratikus úton - a bora alapján - választanak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását