2023. február 6. - Dorottya, Dóra

Magyarországi utat nyert egy spanyol házaspár

Egyhetes magyarországi utat nyert egy spanyol házaspár a zaragozai világkiállításon, a szerencsés férfi és nő a homokháti Mórahalmon vendégeskedik a napokban.
2008. augusztus 14. csütörtök 20:45 - Hírextra
Június 14. és szeptember 14. között szakmai világkiállítás zajlik a spanyolországi Zaragozában, amelynek vezérgondolata a víz és a fenntartható fejlődés. A több mint száz országot felvonultató eseményen Magyarország önálló kiállítással vesz részt - mondta Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester csütörtökön az MTI-nek.

Az Ebro-parti expo magyar pavilonját egy szegedi és vajdasági kötődésű cég, a MacLine Kft. készítette, nekik ajánlotta föl a mórahalmi önkormányzat, hogy vendégül látja a magyar kiállítás 100 ezredik látogatóját. A homokháti település vezetői azért tartották fontosnak, hogy ilyen módon csatlakozzanak a világkiállításhoz, mert a térségben élők számára egyre inkább stratégiai kérdéssé válik a vízellátás - közölte Nógrádi Zoltán.

A nyertes házaspár vasárnap érkezett Mórahalomra, ahol összesen hat napot töltenek. Megismerték a térség természeti kincseit, lovas túrán, tiszai hajókiránduláson vettek részt, ellátogattak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, megkóstolták a finom homoki borokat és természetesen kipróbálták az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő nyújtotta szolgáltatásokat is - mondta Nógrádi Zoltán, s hozzátette, a házaspár annyira jól érezte magát a kisvárosban, hogy elvállalta, "a térség nem hivatalos utazónagykövetei lesznek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását