2024. május 14. - Bonifác

Fodor elbukta az aranyat, de nyert egy ezüstöt

Fodor Zoltán bejutott a döntőbe a kötöttfogású birkózók 84 kilós súlycsoportjában, ott azonban kikapott olasz riválisától. Az ezüst azonban így is nagy teljesítmény tőle. Úszásban is szereztünk két pontszerző helyet, Igaly Diána és Hadfi Dániel nem jutott
2008. augusztus 14. csütörtök 06:10 - Hírextra
A péntek jó nap az aranyra

17:30
Bizony, a péntek teljesen ideális nap az első aranyunk megszerzésére – s ezzel talán nem csak mi vagyunk így, sok ezren gondolkodnak ilyen mód az országban. De kik lesznek azok, akik végrehajthatják a közvélemény óhaját – azaz kiknek szurkolhatunk holnap?

Cseh László – úszás (200 vegyes döntő)
Sidi Péter – sportlövészet (kisöblű sportpuska, fekvő)
Farkas Györgyi – atlétika (női hétpróba)
Kürthy Lajos – atlétika (súlylökés)
Férfi párbajtőrcsapat
Pars Krisztián – atlétika (kalapácsvetés)
Bor Barna – cselgáncs (+100 kg)
Barta Nóra – műugrás (3 méter)
Kormos Villő – műugrás (3 méter)
Dobár Éva
Kis Gergő – mindkettő úszás előfutamok
Kálovics Anikó – atlétika (10 ezer méter)
Női vízilabda válogatott – B csoport (Görögország ellen)
Női kézilabda válogatott – B csoport (Oroszország ellen)

Vizeskocka, csúcsok, magyarok


15:45
Nincs megállás a Vizeskockában, az úszók újra és újra beveszik a csodatévő medencét. Ma például a hajnali döntős futamok után előfutamokat is rendeztek Kína leghíresebb kockájában.

A magyarok közül először Takács Krisztiánra figyelhettünk: a fiatal sprinterünk a 14. helyen be is jutott az 50 gyors holnapi középdöntőjébe. De ha már valakinek hiányoztak volna a csúcsok napközben, az úszásmentes időszakban, annak itt egy kis adalék: első helyen a francia Amaury Leveaux ment tovább új olimpiai rekorddal.

Kicsit hosszabb a táv s lám már nem is akkor a magyar siker. Ugyan megjavította egyéni csúcsát, de csak a 26. helyen végzett a 800 méteres gyorsúszás előfutamában Nagy Réka. Rebecca Adlington azonban nem adta alább egy ötkarikás csúcsnál és elsőként jutott a fináléba, ahol meglepetésre nem lesz amerikai.

Mondanám, hogy nagy, sőt óriási meglepetésre veszélyben van Phelps egyik előjegyzett aranyérme, de inkább azt mondom: még korai sikítani. De való igaz, a földönkívüli kikapott a szerb Milorad Cavictól a 100 méter pillangó előfutamai során, ráadásul olimpiai rekorddal vétette magát észre a szerb. Azt azonban, hogy ez a holnapi döntőben is így legyen, nos annak igen bizonytalan a kimenetele. Mondhatnám azt is, azért még aludjunk erre egyet…

Phelpsék futamainak azonban magyar érdekeltje is volt, a szemtelenül fiatal Madarassy Ádám 50. helye talán egy karrier kezdetét jelenti.

S ha már a magyaroknál tartunk, meg kell említenünk Egerszegi Krisztinát is. Sajnos azonban azzal kapcsolatban, hogy Kirsty Coventry megdöntötte Egérke a 200 háton még annak idején felállított olimpiai csúcsát. Verrasztó Evelyn 17., míg Szepesi Nikolett 18. helye pedig tovább növelte a „magyarpechet”, hiszen mindketten közel álltak a középdöntőbe kerüléstől.

Csillaghullás a centerpályán

17:00
Az az igazság, hogy már az olimpia kezdete előtt lehetett látni Roger Federeren, hogy motiválatlanságát és fásultságát akkor sem tudja levetkezni, ha most történetesen a svájci nemzeti keresztért fog teniszezni. Nem is játszott igazán jól és végzete végül utolérte a világelsőségről is lemondani kényszerülő klasszist: 6:4, 7:6 arányban kiütötte őt a negyeddöntőben az amerikai Blake.

A nőknél is beadta a kulcsot a legnagyobb favorit, Serena Williams, aki 3:6, 6:4, 6:3-mal mehet haza készülni a US Openre, aki pedig hazaküldte, az nem más mint Jelena Gyementyjeva. Oroszország - USA 1-0…

Öröm után üröm birkózóéknál


15:30
Rossz hír érkezett a pekingi birkózókról, a fülgyulladással küzdő Hatos Gábor ugyanis már biztos, hogy nem indul el 76 kilós súlycsoportjában. Néhány hete kezdett a füle rosszalkodni, néhány napja pedig már egy kínai kórházban tengeti napjait szabadfogású reménységünk.

Kiesése nagy veszteség a magyar csapatnak, amely azonban legalább a mai remek ezüsttel vigasztalódhat. Csak megjegyzésként: az olimpia előtt Módos Péter is beteg lett és ő el sem utazott Pekingbe. Őt is gyulladás támadta meg, de neki a vállában.

Mindig kell egy kis foci

15:10
Az olimpiai focitorna lassan már a legizgalmasabb szakaszához érkezett. Véget értek a csoportmeccsek és kezdődik a kipotyogásos szakasz, azaz Ronaldinho mosolya egyre szélesedik, Messi meg egyre komolyodik – az olaszok meg egyre több zselét kennek a hajukra egy-egy meccs előtt.

Nem véletlenül említettem elsőként a lófarkas zsenit, a brazilok ugyanis plusz kilences gólaránnyal léptek tovább a szétzilált csoportból és a négy közé jutásért a kameruniakkal találkoznak majd. Tudják, afrikai csapatot az olimpián nem írunk le – emlékezzünk például Nigériára – és nem veszünk félvállról. De ezt tudják a még soha nem diadalmaskodó dél-amerikaiak is? Kérdezzék meg például az olaszoktól… Kamerunt előzték meg ugyanis az azzurik a D csoportban, ami azt jelenti, hogy Belgiummal mérkőznek a negyeddöntőben. A másik ágon szupermeccs lesz: a Messivel, Mascheranóval és Riquelmével felálló argentin csapat a hollandokkal csap össze. A sasok pedig az elefántokkal fognak elbeszélgetni, azaz Nigéria Elefántcsontparttal fog találkozni.

Ez utóbbi párosításhoz csak annyit: tudják, afrikai csapatot…

A meccseket szombaton rendezik majd, s a győztesek már szinte zsebükben érezhetik a pekingi érmeket. A fő esélyesek természetesen a legnagyobb sztárokat felvonultató dél-amerikai gárdák.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását