2024. május 16. - Mózes, Botond

Deák Bárdos és Fodor negyeddöntős, Virág kikapott

A három csütörtökön érdekelt magyar közül kettő - Deák Bárdos Mihály és Fodor Zoltán - megnyerte első mérkőzését a kötöttfogású birkózók pekingi olimpiai versenyében, ezzel mindketten bejutottak a negyeddöntőbe. Virág Lajos viszont kikapott Adam Wheelertő
2008. augusztus 14. csütörtök 05:19 - Hírextra

Elsőként a legnagyobbak, a 120 kg-osok között érdekelt ötszörös vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Deák Bárdos Mihály lépett szőnyegre, és a kanadai Ari Taub ellen gyakorlatilag bemelegített, két menetben simán győzött. Ellenfele mindkét szakasz első percében némi tusakodást után szinte magától hasra feküdt, Deák Bárdos pedig mögé került. A második menetben még egy pörgetés is összejött a magyar birkózónak a parter helyzetek előtt.


"Soha rosszabb ellenfelet kezdésnek" - mondta az MTI-nek Struhács György szövetségi kapitány.
A második magyar a 96 kilós, 2005-ben vb-második Virág Lajos volt. A mérkőzés során egyik birkózó sem tudott akciót csinálni ellenfelén, a parterhelyzetek sorsolása döntött, a második és harmadik szakaszban Wheeler kapta az utolsó pontot sikeres védekezéséért.
"Nem jött a korong, balszerencséje volt" - értékelt tömören a kapitány.


Harmadikként a 84 kilogrammos súlycsoportban szereplő Fodor Zoltán birkózott, s magabiztos produkcióval, két menetben biztosította a helyét a legjobb nyolc között a kínai Ma Szan-ji (Ma Sanyi) ellenében.


"Zolinak sem volt szerencséje a húzásnál, de ő megoldotta feladatát" - fogalmazott Struhács.


Eredmények:
a 16 között:
84 kg:
Fodor Zoltán-Ma Szan-ji (kínai) 2-0 (2-0, 2-1)
96 kg:
Adam Wheeler (amerikai)-Virág Lajos 2-1 (1-1+, +1-1, +1-1)
120 kg:
Deák Bárdos Mihály-Ari Taub (kanadai) 2-0 (2-1, 4-1)
Deák Bárdos következő ellenfele a francia Yannick Szczepaniak lesz, Fodor pedig az azeri Salva Gadabadzével mérkőzik az elődöntőbe jutásért.



Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását