2024. április 24. - György

Az orosz-grúz konfliktus áldozataira emlékeztek

Az SZDSZ Új Generáció és Magyarországon élő grúzok emlékeztek az orosz-grúz konfliktus áldozataira csütörtökön, a budapesti grúz nagykövetség épülete előtt."Stop Russia" feliratú transzparenssel érkezett a nagykövetséghez néhány Magyarországon élő grúz, a
2008. augusztus 14. csütörtök 19:40 - Hírextra
Constantine Zhgenti, Grúzia magyarországi nagykövete a jelen lévő újságíróknak azt mondta: reméli, hogy a nemzetközi közösség segítségével rendeződhet a helyzet Grúziában, bár jelenleg is arról hall híreket, hogy a konfliktusnak még nincs vége, Gori grúz város közelében még mindig lövöldözés van.

A nagykövet hangsúlyozta: a grúzok a függetlenségüket, országuk szuverenitását védik saját államukban.

Léderer András, az SZDSZ Új Generáció elnöke arról beszélt, hogy a liberális párt minden olyan esetben felemeli a hangját, amikor határon belül, vagy azon túl hatalmak, vagy egyes csoportok más emberek jogait sértik meg.

Mint mondta, most itt a helyük a grúz nagykövetség előtt, hogy kifejezzék szolidaritásukat Grúziával, amelyet megpróbált megszállni Oroszország.

Hangsúlyozta: bíznak abban, hogy a nemzetközi közösség nagyon határozottan kiáll Grúzia szuverenitása és területi integritása mellett, a kettő ugyanis elválaszthatatlan egymástól.

Mint mondta, az SZDSZ nem tartja elfogadhatónak, hogy Oroszország békefenntartóként legyen jelen a konfliktusos területeken, a liberálisok azt támogatják, hogy az Európai Unió és az ENSZ közös felügyelete alatt állomásozzanak erők Dél-Oszétiában és Abháziában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását