2024. március 29. - Auguszta

Vakációzó britek dutyiban vagy kórházban

Évente britek milliói töltik szabadságukat Spanyolországban, ám közülük egyre többen a strandolás és az idegenforgalmi látványosságokkal való ismerkedés helyett a vakáció idejét rács mögött vagy kórházban töltik.
2008. augusztus 13. szerda 16:30 - Hírextra
A brit külügyminisztérium beszámolója szerint évente a szigetország 17 millió állampolgára látogat Spanyolországba, ahol egyébként is 761 ezer brit él állandó jelleggel. Magaviseletük azonban nem nevezhető példamutatónak, hiszen 2006 áprilisa és 2007 márciusa között 2032 brit állampolgár került rács mögé, ami 33 százalékos növekedést jelent. A letartóztatás többnyire a mértéktelen alkoholfogyasztás következménye.

A britek viselkedése külföldön címet viselő jelentés szerint több brit állampolgár került Spanyolországban kórházban, mint bármilyen más vakációs úticélként számon tartott országban; többen hunytak el az ibériai országban, s többeket megerőszakoltak.

A spanyol sajtó állandóan cikkezik a britekről, akiket duhajkodás vagy ittasság miatt tartóztatnak le. Különösen sok a letartóztatás az olyan nyaralóhelyeken, mint a dél-spanyolországi Costa del Sol vagy a Baleár-szigetek.

Amikor olyan neves angol futballcsapat, mint a Liverpool, vagy a Manchester United érkezik Spanyolországba, nyomába szurkolók ezreivel, a helyi rendőrség rendszerint komoly biztonsági rendszabályokat léptett életbe, hogy megelőzze a huliganizmust.

Mint a külügyminisztériumi jelentésből kiderül, bár Spanyolországban kerül számszerűen a legtöbb brit kórházba, a szigetország állampolgárai számára mégis Thaiföld a legveszélyesebb, ahol a vizsgált időszak alatt 324 vakációzó került kórházba, s 269 hunyt el. Az esetek többségében Thaiföldön motorbicikli-baleset miatt kerülnek kórházba a britek.

A legnagyobb valószínűséggel a vakációzó britek az Egyesült Államokban vagy Cipruson kerülnek rács mögé. A külügyminisztérium adatai szerint a 6,5 millió brit turista közül, akik az USA-ba látogattak, 1415-et tartóztattak le. Ciprus nevezetességeire 1,5 millió brit volt kíváncsi, közülük 377 került rács mögé.

Az Egyesült Arab Emirátusokban az odalátogató 1,1 millió brit közül 230-an kerültek bajba. Ugyancsak 230 brit állampolgár került rács mögé Görögországban, ahová II. Erzsébet 3 millió alattvalója látogatott. A görögországi üdülés alatt 602 brit szorult kórházi kezelésre, 28 személyt erőszakoltak meg, s 131-en haltak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását