2024. március 29. - Auguszta

Buta dolog élő állatot ajándékozni Valentin napra

Az idei év Valentin napi ajándékozásra az állattenyésztők, az állatkereskedők is készültek. Az Orpheus Állatvédő Egyesület óvva int mindenkit attól, hogy a Valentin napi érzelmi vonulatban kedvesüknek, szeretteiknek élő állatot ajándékozzanak.
2008. február 12. kedd 15:49 - Hírextra
A modern korban marketing és kereskedelmi trükkök által a Valentin nap is ajándékok vásárlására szólítja az embereket. Sokan ilyenkor is kisegerekkel, teknősökkel, kutyával, macskával térnek haza szerelmükhöz, szeretteikhez. Ez nem jó, hiszen az állattartás költségekkel, időráfordítással, felelősséggel jár, amelyre sokan nincsenek felkészülve.

A szürke hétköznapokban az unott, még életben lévő kisteknős, kishal a wc-ben, a kiskutya az utcán, a kisegér a kukában is végezheti. Aki gerinces állatot elhagy vagy kitesz, az kimeríti az állatkínzás fogalmát. A törvények értelmében ez a cselekmény két évig terjedő börtönnel is sújtható. Egy kishal "lehúzásáért" akár börtönbe is kerülhet az elkövető…

Ha Valentin napon a társas kapcsolat fényét, a szeretetet ajándékokkal tudjuk csak kifejezni, akkor maradjon meg erre a napra a finom édesség vagy a megszokott virágcsokor, a plüssállat vagy egy finom ital, vacsora.

Aki pedig Valentin napra élő állatot kap / kapott és az izgő – mozgó élőlény teher neki, az kidobás helyett kedvesével vitesse vissza oda, ahol vette azt. Az állatok érezni, szenvedni és örülni képes élőlények, tiszteletben tartásuk, jó közérzetük biztosítása minden ember erkölcsi kötelessége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását