2024. május 6. - Ivett, Frida

Kétmilliárd dollárt adhat a MOL az INA-ért

A Mol beadta kérelmét az illetékes horvát hatóságnak az iránt, hogy nyilvánosságra hozhassa vételi ajánlatát a horvát INA olajtársaság nem állami részére. Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője elmondta: a 30 százalékos részesedésre felajánlott összeg
2008. augusztus 13. szerda 15:40 - Hírextra
A MOL most jelentette be hivatalosan, hogy igényt tart a horvát olajvállalat, az INA közkézhányadára, azaz a nem állami tulajdonban levő részvényeire, habár augusztus 14-én jár csak le a határidő - emlékeztetett Sarkadi-Szabó Kornél, a Cashline elemzője az InfoRádióban. Hozzátette, a horvát felügyelet már vizsgálja a magyar cég ajánlatát, erre tizennégy napja van.

Persze, mint felhívta rá a figyelmet, van lehetőség ellenajánlatra: korábbi forrásokaz OMV-t, illetve orosz vevőket emlegettek. Ennek az esélye egyébként nem nagy az elemző szerint.

Sarkadi-Szabó Kornél kifejtette, az ajánlattétel 30 százaléknyi részvény megvételéről szól. Ez a mostani árfolyamon körülbelül 1,8 milliárd dollárba kerül. A MOL azonban valószínűleg prémiumot fog kínálni a papírokért, így a kínált összeg elérheti a kétmilliárd dollárt is, de ez még mindig megéri - fűzte hozzá a Cashline munkatársa.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását