2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyűjtés óvodákért

Vélhetően egymillió forint óvadékért engednék ki azt a kesznyéteni férfit, akit emberöléssel gyanúsítanak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az óvadék összegyűjtésére közadakozás kezdődött - közölte Erdei Csaba ügyvéd az MTI-vel szerdán.
2008. augusztus 13. szerda 15:57 - Hírextra
A 68 éves kesznyéteni férfi, hogy megvédje kertjének termését, áramot vezetett a kerítésbe, ez azonban nem tartott vissza három uborkatolvajt, bemásztak, egyikük halálos áramütést szenvedett, a másik kettő megsérült. A tulajdonos ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítottak eljárást, jelenleg előzetesben van.

Az idős ember beteg, megjárta már a tököli rabkórházat is, aggódik házáért, értékeiért, ezért szeretnék elérni, hogy óvadék fejébe engedjék ki a börtönből - mondta az ügyvéd.

Az óvadék összegét a bíróság állapítja meg, a kesznyéteni ügyben még nem érkezett ilyen kérelem - tudta meg Szabó Józseftől, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivőjétől az MTI.
Az ügyvéd szerint mintegy egymillió forintról lehetne szó, az összeget adakozásból szeretnék összegyűjteni, számlaszámot nyitottak, eddig körülbelül 80 ezer forint jött össze.

Erdei Csaba az MTI-nek korábban azt mondta: ingyen vállalta a gyanúsított jogi képviseletét, mert egyetért azzal, hogy az emberek védjék meg saját vagyonukat. "Az, hogy ezt nem tehetik meg a mai magyar jogalkotás hiányosságai miatt, az abszurd" - fogalmazott.

A 68 éves kesznyéteni férfi egyébként alumínium drótfonattal húzta körbe a kertjét, majd 220 voltot táplált a szerkezetbe. Minden este 10 órakor bekapcsolta, reggel hat órakor pedig áramtalanította a rendszert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását