2024. május 5. - Györgyi

Csütörtöki előzetes

Gyurta Dániel és Igaly Diána lehet a csütörtöki nap magyar hőse a pekingi nyári olimpián. A magyar úszó a 200 méteres mellúszásban - azt követően, hogy a szerdai előfutamokat olimpiai és Európa-csúccsal nyerte - az ötödik helyen jutott a fináléba. Igaly,
2008. augusztus 13. szerda 19:45 - Hírextra
Ezen a napon 17 számban avatnak bajnokot.A 3x20 puska 50 méteres alapversenyében Tóth Anita képviseli a magyar színeket.

Kötöttfogású birkózásban három magyar lép szőnyegre, ketten komoly éremreményekkel. Fodor Zoltán (84 kg) olimpiai újonc, világbajnoki 9., Virág Lajos (96 kg) eddigi legjobb eredménye egy vb-ezüstérem, Deák Bárdos Mihály (120 kg) Európa-bajnokságon állt már a dobogó mindhárom fokán és ő is volt már második vb-n.

A cselgáncsozóknál az élete első olimpiáján szereplő U23-as Európa-bajnok, a felnőttek között Európa-bajnoki címmel és ezüstéremmel, vb-második hellyel rendelkező Hadfi Dániel veszi fel a harcot a riválisokkal. Sorsolása is jónak tűnik, a papírforma alapján az első fordulóban egy líbiai, a másodikban pedig várhatóan mexikói ellenféllel találkozik, mindketten legyőzhetők.

Az ökölvívóknál Szellő Imre (81 kg) próbál meg javítani az eddigi mérlegen. A vb-5. magyar versenyző "győzelemmel kezdett", ugyanis a sorsolás szerint erőnyerőként nem bokszolt a nyitó körben, a tizenhat között a venezuelai Luis Alberto Gonzalezzel találkozik.

Az úszóknál Gyurta mellett a 200 m vegyes elődöntőjében lesz érdekelt az eddig két ezüstérmet szerző Cseh László, valamint az előfutamokból óriási bravúrral továbbjutó női 4x200-as gyorsváltó a hetedik legjobb idővel szerepel majd a fináléban.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását