2024. április 25. - Márk

A német szövetséget okolják

Michael Gross korábbi háromszoros olimpiai-, ötszörös világbajnok úszó szerint hazája sportági szövetsége tehet arról, hogy a pekingi ötkarikás játékokon a német úszók még egyetlen érmet sem szereztek és mindannyian elmaradtak egyéni legjobb eredményüktől
2008. augusztus 13. szerda 22:10 - Hírextra
"Sajnos az edzésmódszerek változásáról Németországban nem vettek tudomást, de az elsőszámú felelős a szövetség, amely hibás programtervezéssel esélyt sem adott a versenyzőknek jó eredmény elérésére" - mondta az "Albatrosznak" becézett Gross.

"Amerikaiak, ázsiaiak és más nemzetbeliek, akik világ- és Európa-csúcsokat döntenek, valamennyien hat-nyolc héttel az olimpia előtt szereztek részvételi jogot a hazai válogatókon, nálunk áprilisban rendezték a német bajnokságot. Míg másoknak csak át kellett menteniük a jó formájukat a játékokra, a német úszóknak újra kellett kezdeniük a felkészülést, hiszen négy hónapig nem lehet csúcsformában lenni."

Gross hozzátette: három bronzéremmel már rendelkezne a német úszócsapat, ha a versenyzők be tudják állítani egyéni csúcsukat.

"A rossz időbeosztás miatt úszóinknak az áprilisi válogató volt az év versenye, az olimpián csak szenvednek."


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását