2024. június 23. - Zoltán

Lebukott a számlagyáros

Az adóhivatal hatvanmillió forint megfizetésére kötelezte és a rendőrségen feljelenti azt a szigetvári férfit, aki tizennégy éve megszűnt vállalkozása nevében állított ki fiktív számlákat - közölte az APEH Dél-dunántúli Igazgatóságának szóvivője az MTI-ve
2008. augusztus 12. kedd 15:00 - Hírextra
A férfi 1994-ben szüntette meg egyéni vállalkozását. vállalkozói igazolványát 1998-ban bevonták, de ez nem akadályozta meg abban, hogy 2000-től fiktív számlákat bocsásson ki saját új vállalkozása, valamint baranyai cégek részére villamossági anyagok értékesítéséről, illetve villanyszerelési munkák elvégzéséről - mondta Marton Ferenc.

A szóvivő beszámolt arról, hogy a férfi akkor lett gyanús, amikor egy ügyfelénél végzett ellenőrzéskor egy általa kiállított, nagy értékű számlát találtak. A számlagyáros a revizoroknak azt mondta: a leszámlázott munkákat elvégezte, és a tevékenysége utáni adókat befizette. Állítása szerint nem volt tisztában azzal, hogy a számlákat kibocsátó vállalkozása több mint egy évtizede nem élő.

Marton Ferenc hozzátette: mivel a férfi sem személyi jövedelemadót, sem általános forgalmi adót nem fizetett, most összesen mintegy 60 millió forintot kell "pótolnia". Az APEH ezen kívül rendőrségi feljelentést tesz ellene adócsalás és okirat-hamisítás miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását