2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jól érzik magukat

A szurkolók közül azok érzik igazán jól magukat, akik tudják, hogy az olimpiára érkeztek, nem pedig luxusutazásra - mondta el az MTI-nek a Pegazus Sport Tours ügyvezető igazgatója.
2008. augusztus 12. kedd 20:35 - Hírextra
Maus Gotthárd szerint az olimpiai turizmus egy rendkívül speciális szervezést igénylő terület, ahol a sportolókat, a sporteseményeket helyezik a középpontba és a szolgáltatásokat is ezek köré szervezik.

A Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos utazási irodájának szervezésében érkezett magyar turisták többségének Peking északi részén - a központi sportlétesítményektől tömegközlekedéssel egy órányi távolságban - lévő Longmai Hot Spring Resortban van szállásuk, és itt alakult meg a Peking Szurkolói Klub, amely változatos programokkal szórakoztatja az olimpiára érkezett vendégeket.

A szervezők az olimpiai falu mintájára egy olyan helyet kerestek, ahol együtt és jó körülmények között helyezhetnek el egy nagyobb társaságot. A Longmai üdülőközpontban 160 szállodai szoba, és 500 apartmanházi szoba fogadja az olimpiai turistákat.

A szálloda vendégei zártláncú tévéhálózaton keresztül nézhetik a játékok magyar nyelvű közvetítéseit. A pekingi olimpiai szervezőbizottság és a Magyar Televízióval (MTV) kötött megállapodás alapján Longmai a pekingi stúdióból közvetlen bérelt vonalon kapja a Magyarországon nézhető tévéadás anyagát. Az MTV engedélyével a napközbeni műsorokat rögzítik, az este folyamán pedig az üdülő központjában felállított kivetítőn a napi összefoglalókat az adott sportág képviselőinek kommentárjával nézhetik végig. A több száz fős szurkolói tábor esténként az olimpikonokkal és az egykori olimpiai bajnokokkal személyesen is találkozhat.

Interneten megjelent hírek szerint a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos utaztatójának vendégei a "méregdrágán vásárolt utazással csúnyán pórul jártak", a háromcsillagos szállodában nincs meleg víz, ehetetlen az étel és a vécék sem működnek.

Az MTI tudósítója legutóbb kedden járt a helyszínen, ahol a cikkben leírt kaotikus állapotokhoz hasonlót nem tapasztalt és az általa megkérdezett vendégek sem panaszkodtak.

Fülöp Nándor, aki 24 napot tölt Pekingben, azt mondta, hogy a kínai szálloda Athénhoz viszonyítva is jobb. Számára egyedül a párás idő és a sporteseményekre való eljutás jelenti a legnagyobb gondot, ugyanis van olyan nap, hogy három helyszínre kellene menniük, és a biztonsági intézkedések miatt még a sydneyi olimpiához képest is többet kell gyalogolniuk.

"Hatalmas nappalink van fürdőszobával és egy hálószobával, egyedül a vízzel volt gondunk az első két nap, de ez már megoldódott" - mondta Mészáros Attila, aki feleségével együtt egy hétre érkezett Pekingbe. "Az étterem pedig szuper, aki ennyi féléből nem tud választani, az sehol sem lakna jól" - tette hozzá.

A Longmai üdülőközpontban a csapból termálvíz folyik, a helyiek ezért a vendégeknek azt javasolják, hogy fogmosásra inkább palackozott vizet használjanak. Az üdülő alatti forrásból jövő melegvíz a hévízi gyógyvízhez hasonlóan valóban sárgás színű, s a vízvezeték hossza miatt a fürdőszobában gyakran csak percek után kezd bemelegedni.

A légkondicionált apartmanokhoz széf és hűtőszekrény jár, minden hálószobában és a nappalikban is nagyképernyős tévéken nézhető az MTV élő adása.

A háromcsillagos szobába szóló tíznapos út ára 875 ezer forint volt. Voltak, akik csak a szállást vették meg, ők 18 éjszakára 420 ezer forintot fizettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását