2024. április 25. - Márk

Tejtermékekkel a beteg gyermekek táplálásáért

A Tegyünk együtt a gyermekekért program keretében az idén 18 millió forintot gyűjtött össze a Danone Kft. a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatnak. Ebben az évben a program a daganatos gyermekek helyes táplálkozási módszereinek kidolgozásában segített.
2008. augusztus 11. hétfő 15:45 - Hírextra
Az idén 10 éves jótékonysági program eddig összesen 210 millió forinttal segítette a daganatos gyermekek rehabilitációját.

A tejtermékeket gyártó vállalat felmérése szerint a magyar lakosság 76 százaléka a beteg gyermekek helyzetére a legérzékenyebb, 66 százaléka pedig szívesen csatlakozik a Tegyünk együtt a gyermekekért programhoz hasonló jótékonysági akciókhoz. A megkérdezettek 44 százaléka az árva gyermekek, 38 százaléka pedig a gyermekszegénység ügyét támogatja legszívesebben.

Kevesen tudják, hogy a kemo- és a sugárterápiák a kicsiknél erős hányingert, fokozott anyagcserét, kezdetben pedig súlyvesztést, majd elhízást okozhatnak. Ennek az egyik oka az, hogy a hormonháztartás megváltozik. Ugyanakkor az egészséges és mértéktartó táplálás helyett a szülők hajlamosak túltáplálással kényeztetni az addig sokat szenvedő, nélkülöző gyermeküket, ami ugyancsak elhízást okozhat.

A Tegyünk együtt a gyermekekért program keretében az idén június 15. és július 31. között eladott, bizonyos fajtájú joghurtok után felajánlott 1 forintokból összesen 18 millió forint gyűlt össze. A program célja az volt, hogy a támogatásból pályázatok útján segítse a 9 magyarországi gyermekonkológiai és rehabilitációs központot, olyan kutatások és felvilágosító programok megvalósításában, amelyek segítségével megelőzhető legyen az alultápláltság, majd később az elhízás - tájékoztatta az MTI-t a Danone Kft.

Az idei akció kedves színfoltja volt az Add a hangod mozgalom, amely azzal a céllal jött létre, hogy minél több embert tájékoztasson a fenti táplálkozási problémáról. Ennek keretében számos közismert tévés személyiség és előadó - köztük Csisztu Zsuzsa, Dopeman, Gáspár Laci, Tóth Gabi, Harcsa Veronika és a TV2 több műsorvezetője - a hangját is "adta" ehhez a programhoz, és felhívást tettek közzé a beteg gyermekek érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását