2024. március 1. - Albin

Rekordárú kanca

Rekordáron, 1 millió 125 ezer euróért (267 millió forint) kelt el vasárnap, az arab lovak 30. lengyel nemzeti kiállításával párhuzamosan rendezett Pride of Poland aukción, a kelet-lengyelországi Janów Podlaskiéban Kwestura, a 2007-es bajnok kanca.
2008. augusztus 11. hétfő 18:23 - Hírextra
Mint az aukció szóvivője, Katarzyna Pruchniewicz közölte, ez volt a legmagasabb ár, amelyet valaha is fizettek a településen rendezett aukciókon. Kwesturát egy közel-keleti vevő vásárolta meg.
Idén 37, állami és magán istállókból származó kancát vertek dobra, míg az úgynevezett "csendes kereskedelemben" 22 kancát és 12 mént kínáltak eladásra.

A Pride of Poland nemzetközileg elismert árverési esemény. Tavaly Shirley Watts, a Rolling Stones együttes dobosának, Charlie Wattsnak a felesége 300 ezer eurót (több mint 70 millió Ft.) fizetett egy Piet nevű ménért. Két belgiumi lórajongó 205, illetve 180 ezer euróért vásárolt egy-egy kancát.

A Janów Podlaskie-i aukciók eddigi 38 éves történetében mintegy 1300 arab lovat adtak el. Az aukciónak fontos szerepe van a fajta árának alakulásában. A korábbi legmagasabb árat, 1 millió dollárt az 1980-as években fizették az El Paso nevű ménért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását