2024. április 16. - Csongor

Menekőlő grúz edző

Elmenekült Grúziából Rainer Zobel, a bajnoki címvédő Dinam Tbiliszi labdarúgócsapatának német vezetőedzője.A tréner a klub hat külföldi futballistájával együtt kalandos körülmények között hagyta el a háborús övezetet.
2008. augusztus 11. hétfő 20:30 - Hírextra
"Tbiliszitől nem messze edzőtáboroztunk, és bár a háború eseményeit csak a televízióban láttuk, nem tudom szavakkal kifejezni, mennyire féltünk" - mondta a tréner, miután hazaért Németországba.
A szakember elmondta, hogy az idegenlégiósokkal együtt egyik este útra kelt.

"Az örmény határig jutottunk el, itt azonban egy katonai támaszpontot találtunk, a jármű nem tudott továbbhaladni. Éjszaka, az erdőn keresztül, óriáskígyókat kerülgetve jutottunk át Örményországba, ahol a helyi hadsereg segítségével kerültünk Jerevánba. Itt elbúcsúztam a játékosoktól, én Bécsbe repültem, ahonnan hazajöttem."

A szakembernek 2009. június 30-ig érvényes a szerződése a Dinamo Tbiliszivel."Állandó kapcsolatban vagyok a klubbal, ha rendeződik a helyzet, azonnal visszatérek a csapathoz, de egyelőre ehhez nem adottak a feltételek."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását