2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az elmaradt Kotta Fesztivál és a felelősség

Hajdúböszörmény városa a félbemaradt Kotta Fesztivállal kapcsolatban semmiféle felelősséget nem vállal, ugyanakkor sajnálja, hogy a rendezők hibájából jó néhányan hátrányt szenvedtek. A fesztiválért a rendező cégnek kell jótállnia - közölte Kiss Attila, a
2008. augusztus 11. hétfő 18:19 - Hírextra
"Hajdúböszörmény város sajnálattal vette tudomásul, hogy a XVII. Kotta Fesztivál, - melyet a város, annak ellenére, hogy nem saját rendezvényéről van szó, 2 millió forinttal támogatott - a második napon bezárta kapuit. A rendező Borgazmus 2008. Kft. a Szabadhajdú Nonprofit Kft.-től a fesztivál megmentése érdekében rendkívüli, 4 millió forintos kölcsönt is kapott, ennek ellenére a rendezvény második fele elmaradt" - utalt a polgármester a botrányos előzményekre.

Emlékeztetett rá: a Kotta Fesztivál elnevezésű könnyűzenei rendezvényt az elmúlt 17 évben a hajdúböszörményi székhelyű Hajdú You Do Ifjúsági Klub elnevezésű egyesület szervezte meg, azonban ebben az évben az egyesület nem vállalta a rendezvény lebonyolítását.

"Tekintettel arra, hogy a Kotta Fesztivál a kezdetektől fogva Hajdúböszörmény városához kötődik, ezért az önkormányzat a város egyik hagyományos kulturális eseményének tekinti a rendezvényt, azt a 2008. évi rendezvénytervébe is felvette a támogatott programok közé és lehetőségeihez mérten anyagi támogatást is nyújtott az idei lebonyolításához" - olvasható a közleményben.

A Kotta Fesztivál idei megszervezésével az önkormányzat gazdasági társasága, a Szabadhajdú Nonprofit Kft. bízta meg a Borgazmus 2008. Kft.-t, amelynek a szerződésben meghatározott megbízási díjat kifizette. Ebben egyértelműen rögzítették, hogy a rendezvényen fellépő előadókkal és kisegítőkkel a szervező Borgazmus 2008. Kft. önállóan köt szerződést és a szervező viseli a rendezvény összes költségeit, beleértve az előadók díjazását is. Mindezek ellentételezéseként a szervezőt illeti meg a rendezvény teljes bevétele.

A polgármester közlése szerint ezek alapján Hajdúböszörmény önkormányzatát és a szervezővel megbízási szerződést kötött Szabadhajdú Nonprofit Kft.-t semmilyen anyagi és erkölcsi felelősség nem terheli amiatt, hogy a Kotta Fesztivál 2008 nagyobb részében elmaradt, illetve amiatt, hogy az augusztus 8-ra és 9-re tervezett programokat nem tartották meg.

"Azon előadók és egyéb, a szervezésben közreműködött személyek, akik a Borgazmus 2008. Kft. szervezővel kötött szerződéseik szerinti díjazásukat nem kapták meg, követeléseiket kizárólag a Borgazmus 2008. Kft.-vel szemben érvényesíthetik, mert azok teljesítéséért sem az önkormányzat, sem a Szabadhajdú Nonprofit Kft. kezességet vagy egyéb helytállást nem vállalt" - tudatja a polgármester közleménye.

A rendezvényre bérletet vagy belépőjegyet váltott érdeklődők is a Borgazmus 2008. Kft.-től követelhetik az elmaradt programok miatt a bérleteik, illetve jegyeik árának a visszatérítését - zárul Kiss Attila közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását