2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tiltakozik a pápa

XVI. Benedek pápa a dél-oszétiai harcok azonnali leállítására és a konfliktus párbeszéd útján történő megoldására szólította fel Grúziát és Oroszországot vasárnapi Úrangyala imádságában, amelyet az észak-olaszországi Bressanonéban mondott el.
2008. augusztus 10. vasárnap 18:55 - Hírextra
"Leghőbb kívánságom, hogy megszűnjenek a hadműveletek, hogy a (katolikusok és az ortodoxok) közös keresztény hite nevében tartózkodjanak a bosszútól, mert az még inkább elmérgesítheti a konfliktust, és térjenek vissza a tárgyalás és a párbeszéd útjára" - mondta az egyházfő. Segítségül hívta a nemzetközi közösséget és "a legbefolyásosabb országokat", hogy "minden erejüket latba vetve" segítsenek békés és tartós megoldást találni.

A Grúziából érkező hírek nagy aggodalomra adnak okot. Ez a konfliktus már eddig is számos ártatlan áldozatot követelt, és sok polgári személyt kényszerített otthona elhagyására - hangoztatta a pápa a város székesegyháza előtti téren, ahol mintegy 9 ezer hívő hallgatta őt. Nem ejtve ki Oroszország nevét, arra kérte híveit: buzgón imádkozzanak "ortodox testvéreikkel" azért, hogy véget érjen ez a konfliktus Tbiliszi és Moszkva között.

Az egyházfő szabadságán két hetet tölt el az alpesi városban.
Forrás: www.hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását