2024. április 29. - Péter

Gyurcsány csalódott, a Fidesz sajnálja, az SZDSZ nem érti

A magyar miniszterelnök csalódott, hogy nem a horvát-magyar pályázat nyerte a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.
2007. április 18. szerda 20:39 - Hírextra

Szavai szerint a két ország a pályázat kapcsán mindent megtett. Arra a kérdésre válaszolva, hogy a következő Európa-bajnokság rendezésének jogáért pályázik-e Magyarország Gyurcsány Ferenc annyit mondott: pályázni kell tovább.

A kormányfő a lengyel-ukrán siker lehetséges okai között említette, hogy a két nyertes ország együttes lakosság majdnem 90 millió fő, illetve szerinte gazdasági indokai is lehetnek a döntésnek, ezt azonban nem fejtette ki.

Gyurcsány Ferenc szerint most előbb meg kell emészteni a kudarcot, azután azonban tovább kell folytatni a megkezdett építkezést. A miniszterelnök úgy látja: pozitív folyamatok indultak a Magyar Labdarúgó Szövetségben, a 17 illetve a 19 év alatti labdarugó válogatottjaink Európa élvonalába tartoznak és sporthoz kapcsolódó infrastruktúra is fejlődik. A kormányfő szerint erre lehet és kell is építeni.

A Fidesz nagyon sajnálja, hogy a magyar-horvát pályázat elbukott a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése után a Független Hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: a győzelem hatalmas lehetőséget jelentett volna Magyarország számára, mind gazdasági, mind infrastruktúrális, mind sportszakmai szempontból.

Érthetetlen, miért a lengyel-ukrán pályázat nyerte el a 2012-es labdarúgó EB rendezési jogát -reagált Világosi Gábor, az SZDSZ ügyvivője az UEFA végrehajtó bizottságának szerdai döntésére. A liberális politikus szerint minden ész érv, így a belpolitikai stabilitás, a biztonságpoltikai kérdések, vagy az infrastruktúrális fejlettség is, a magyar-horvát, vagy az olasz pályázat mellett szólt.
Világosi szerint ha a döntés üzenete az, hogy olyan régióba akarja vinni az EB-t az UEFA, ahol népszerűsíteni kell a focit, akkor is dönthettek volna Magyarország mellett. A liberális poltikus szerint semmilyen ész érv nem szólt a lengyel-ukrán pályázat mellett, ezért azt tartja elképzelhetőnek, hogy "hihetetlenül erős volt a lobbi tevékenységük."

Az UEFA végrahajtó bizottságának szerdán ismertetett döntése szerint a 2012-es Eb-t Lengyelország és Ukrajna rendezheti. Magyarország egymás után harmadik alkalommal pályázott labdarúgó Eb rendezési jogára, és ezúttal sem sikerült nyernie. Magyarország korábban a 2004-es Eb-re - Ausztriával közösen -, és a 2008-as kontinenstornára pályázott sikertelenül.

Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását