2024. április 28. - Valéria

Majdnem pontszerzés és meglepő eredmények

Magyar szempontból nem az igazi még ez a mai nap: az első érmünkre valószínűleg holnapig várnunk kell. Bár a dobogóhoz ma is közel volt a cselgáncsozó Csernoviczki Éva, aki végül két győzelem mellett két vereséggel zárta első ötkarikás fellépését.
2008. augusztus 9. szombat 12:30 - Gedei Szilárd
Szegény Csernoviczki Éva nem járt szerencsével: nem tudta megállítani az ötszörös Európa-bajnok román Dumitrut a cselgáncsozók 48 kilós versenyében, de mivel Dumitru továbbment a versenyben, magával vitte a magyar lányt is a vigaszágra. Azaz egy huszáros hajrával még a bronz is elérhető, aminek az első felvonásán már túl is van a magyar lány, meglepetésre legyőzte ugyanis Kim Jung Rant Koreából, és még kétszer kellett volna győztesként elhagynia a tatamit ahhoz, hogy a nyakába kerüljön a bronzérem. Hetediknél rosszabb helyen viszont már így sem végezhetett, s miután az argentin Paula Pareto vazaarival jobbnak bizonyult nála, meg kellett elégednie a hetedik, azaz éppen nem pontszerző hellyel. Természetesen ez a magyar csapat eddigi legjobb eredménye a pekingi olimpián eddig.

Közben Gál Róbertről sem érkeztek jó hírek a lólengés selejtezőjéből. Egyetlen férfi tornászunk ugyanis mindössze 13.225 pontot kapott a programjára, amivel nem került döntőbe. A korlátgyakorlata pedig még ennyire sem sikerült, a bírák 12.900-zal jutalmazták tornászunkat. Csüggedésre azonban semmi ok, mivel a legerősebb számában, talajon még javíthat. Korláton egyébként egy hazai versenyző, Jang vezet.

Nem ment végig azonban a kerékpáros mezőnyversenyen Bodrogi László, viszont fontos tapasztalatokat szerzett a pályáról, amiket a szerdai egyéni időfutamon hasznosíthat majd. A 245 kilométeres össztáv végén a spanyol Samuel Sanchez örülhetett, a spanyolok meglepetésembere az olasz Rebellint és az időfutammenő Cancellarát előzte meg, az első hat között sprint döntött a végén. Érdekesség, hogy viszonylag sokan feladták a küzdelmet, köztük volt például Stefan Schumacher, a németek reménysége is. Kusztor Péter 66. lett, azaz a mezőny közepén ért célba.

Dübörög a labda a csapatsportágak helyszínein: női kézilabdában például Dél-Korea okozott meglepetést, amikor ikszelt a végső sikerre is esélyes oroszokkal. Románia simán túljutott a nem túl nagy reményekkel pályára lépő – de a mieink ellen néhány napja egy felkészülési meccsen történetük egyik legnagyobb sikerét elérő – Kazahsztán ellen. Az ázsiai csapatoknak egyébként is jól ment ma, a házigazdák női kosárcsapata a spanyolokat győzte le (67-64).

Délután benépesül a Vizeskocka is, a magyarok közül Cseh Laci és Gyurta Dani is bemutatkozik az előfutamok során, ma még döntőt nem rendeznek úszásban. Megkezdődtek már a küzdelmek evezésben, tollaslabdában, strandröplabdában és ökölvívásban is.

A még a délelőtti nyolcaddöntőben kiesett kardozónk, Nagy Orsolya végül a 14. helyen végzett.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását