2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hatan tripláznának pólósaink közül

Peking, 2008. augusztus 9., szombat (MTI) - Vasárnap, magyar idő szerint hajnali 4:50 órától megkezdi szereplését a pekingi olimpián a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely arra a bravúrra készül, hogy Athén után másodszor is megvédje 2000-ben, Sydneyb
2008. augusztus 9. szombat 10:13 - Hírextra

Kemény Dénes múlt hónapban Eb-bronzérmes alakulatára a sorsolás szeszélye folytán már a bemutatkozáskor kemény feladat vár, hiszen a friss Európa-bajnok, a két évvel ezelőtti függetlenné válás után első ötkarikás fellépésére készülő Montenegró csapata lesz az ellenfele. A szakértők szerint ez a meccs akár a csoportelsőségről, s az ezzel együtt járó egyenes ági elődöntőbe jutásról is határozhat, a többi rivális ugyanis papíron nem jelenthet majd gondot ennek a két alakulatnak. A világbajnoki címvédő horvátok és az utóbbi időben két alapemberüket is elveszítő, Athén óta magyar "mumusnak" számító szerbek a másik hatosba kaptak besorolást.


A pekingi magyarok közül hatan is harmadik olimpiai elsőségükre hajtanak: Kiss Gergely, Biros Péter, Kásás Tamás, Molnár Tamás, Benedek Tibor és Szécsi Zoltán Sydneyben és Athénban is tagja volt az aranyérmes csapatnak.


A nemzetek és a sportolók örökrangsorát is Magyarország vezeti a férfi vízilabda ötkarikás történetében, utóbbi lajstromban ráadásul duplán: a legeredményesebb pólós Gyarmati Dezső 3 arannyal, valamint 1-1 ezüsttel és bronzzal, de szorosan követi őt Kárpáti György 3-0-1-es mérlegével. Az országok között toronymagasan vezet Magyarország, amely eddig 8 első, illetve 3-3 második és harmadik helyet szerzett.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását